As.tuntija varoittaa: Nyt kaapataan suomalaisten SIM-kortteja!


Kansainväliset verkkohuijarit ovat onnistuneet kaappaamaan nyt myös suomalaisten käyttäjien digitaalisia SIM-kortteja. Asiasta kertoo Suomen Telemarkkinointiliiton toiminnanjohtaja Arto Isokoski, joka on kehittänyt myös huijausten estosovelluksen nimeltä Kilpi.

Isokosken mukaan kaappaus on onnistunut murtautumalla uhrin liittymäoperaattorin tilille ja siirtämällä sen jälkeen numero rikollisten haltuun.

Iltalehti on myös kertonut asiasta kansainvälisen FACCT-tietoturvayhtiön lähteisiin viitaten.

-Varastettua numeroa käyttäen rikolliset ovat murtautuneet tai yrittäneet murtautua uhrin käytössä oleviin palveluihin monivaiheisen tunnistautumisen avulla. Kun käyttäjätunnus sekä salasana ovat rikollisten tiedossa, pääsevät he monivaiheisella tunnistautumisella suojattuun tiliin käsiksi saadessaan kirjautumiskoodin sisältävän viestin omaan puhelimeensa, Iltalehti kirjoittaa.

Kun huijarit ovat ottaneet SIM-kortin hallintaansa, uhri on samalla menettänyt pääsyn omaan liittymäänsä.

Arto Isokoski Suomen Telemarkkinointiliitto ry:stä kertoo, että kaapattuja numeroita voidaan käyttää myös Suomessa huijauksiin ja puhelinmyyntiin.

-Eli jos numero kaapataan sinulta, niin ulkomainen huijari voi soittaa sillä esimerkiksi suomalaisiin liittymiin, eikä operaattoreiden ja viranomaisten kehittämät estot pure näihin, Isokoski täsmentää.

SUOSITUIMMAT