Asuntoja tarjotaan nyt ilmaiseksi jopa puolen vuoden ajaksi


Yle ja Taloussanomat uutisoivat mielenkiintoisesta houkuttimesta, jota useat suomalaiskunnat ovat jo kokeilleet menestyksekkäästi.

Isojoki

Kunnat houkuttelevat uusia asukkaita eli veronmaksajia ilmaisella asumisella. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Isojoki tarjoaa ilmaista vuokra-asumista rivitaloasunnossa peräti puoleksi vuodeksi. Isojoki hakee kampanjallaan sosiaali- ja terveysalan alan ammattilaisia, joille kunnassa on tarvetta. Kokeilu on sujunut sujunut hyvin, joten seuraavaksi aiotaan mahdollisesti laajentaa esimerkiksi peruskoulun opettajiin.

Paltamo

Oulujärven rannalla sijaitseva Paltamon kunta tarjoaa kolmen kuukauden ilmaista asumista 300-700 euron kuukausivuokran asunnossa, ehtona puolen vuoden määräaikainen vuokrasopimus sekä voimassa oleva työsopimus. Lisäksi kotiosoite täytyy muuttaa Paltamoon. Edun arvo on parhaimmillaan noin parituhatta euroa. Toki asukas maksaa itse ilmaisten vuokrakuukausien aikana mm. vesi- ja sähkömaksunsa.

Oulainen

Viime vuonna Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Oulainen tarjosi kaupunkiin muuttaville kolmen kuukauden ilmaista vuokra-asumista. Kaupunkiin muutti kampanjan kautta 21 uutta vakituista asukasta. Oulaisissa on jo käynnissä uusi samanlainen kampanja.

Savonlinna, Kerimäki ja Punkaharju

Savonlinnassa tarjotaan kolmen kuukauden vuokravapaata asumista Savonlinnan lisäksi myös Kerimäelle ja Punkaharjulle kerros- ja rivitaloasuntoihin.

Varkaus

Varkaudessa on tarjottu kolmen kuukauden ilmaista asumista varkautelaiseen yritykseen tai Varkauden kaupungille töihin tuleville.

Lähteet: Taloussanomat, Yle

Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT