Aviomiehen salakamera paljasti: Hoitokodin hoitaja käytti muistisairasta potilasta törkeästi hyväkseen


21-vuotias hoitokodin hoitaja Dylan Birkett on tuomittu 2 vuoden ehdottomaan vankeuteen potilaaseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vuoden 2019 heinäkuussa englantilaismies joutui viemään muistisairaudesta kärsivän 69-vuotiaan vaimonsa hoitokotiin. Terveydentilansa takia vaimon oli vaikea muodostaa kokonaisia lauseita, mutta marraskuussa hän alkoi osoittaa pahoja merkkejä ahdistuksesta, joten aviomies päätti asentaa huoneeseen salaa kameran.

Viime vuoden joulupäivänä nainen valmistautui huoneessaan menemään kotivierailulle perheensä luokse. Oikeudessa esitetyllä videotallenteella Birkett auttaa naishoitajan kanssa potilasta pukeutumaan huoneessaan. Kun naishoitaja poistuu, Birkett jää harjaamaan potilaan hiuksia. Harjaaminen näyttää rajulta. Kun potilas nousee, Birkett tarttuu hänestä kiinni ja alkaa kouria hänen rintojaan vaatteiden läpi. Hän laittaa naisen käden haaroihinsa. Sitten Birkett vie potilaan kylpyhuoneeseen, josta nainen tulee takaisin muutaman sekunnin kuluttua. Birkett vie naisen takaisin kylpyhuoneeseen.

Kun aviomies haki vaimonsa hoitokodista samana päivänä joulupäivän kotivierailulle, vaimo oli erittäin ahdistunut. Kameratallenne paljasti perheelle karmean totuuden.

Vaimo oli tapahtumista hyvin traumatisoitunut eikä häntä pystytty kunnolla tutkimaan seksuaalisesta väkivallasta, mutta oikeudessa tuomari totesi teon kiistattomaksi ja niin hirvittäväksi, että välitön vangitseminen oli tarpeen, vaikka Aspergerin oireyhtymästä kärsivällä Birkettillä tulee olemaan erityisen vaikeaa vankilassa.

Alla The Sunin julkaisema kuva tuomion saaneesta Dylan Birkettistä.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Alibi.

Lähteet: Mirror, The Sun

Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT