Dallas Stars otti ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cupiin – kaikki suomalaiset tehopisteille

Dallas Stars vei ensimmäisen ottelun kohtalaisen selvin numeroin, mutta ottelu olisi voinut olla hyvin toisenlainen ilman Anton Khudobinin loistoiltaa.

Dallas aloitti maalinteon 1. erässä, kun Joel Kiviranta jyräsi Tampa Bayn tähtihyökkääjä Brayden Pointin varsin rajulla taklauksella päin laitaa. Aavistuksen kyseenalainen tilanne ei kuitenkaan tuonut jäähyä ja Lightning ikään kuin jätti pelaamisen kesken. Lisäksi Tampa-pakki Zach Bogosian lähti kulmaan antamaan muistutuksen Kivirannalle tämän kovista otteista. Paikalle tullut Roope Hintz nappasi kiekon ja syötti maalin takaa Joel Hanleylle, joka viimeisteli ensimmäisen playoff-maalinsa ja lukemiksi 1-0. Patrick Maroon ei katsonut tilannetta hyvällä ja mies oli liukumassa Starsin pelaajia kohti, mutta tuomarit tulivat väliin.

Myöhemmin Lightning tasoitti 1-1:een, kun siniviivalta lähtenyt laukaus muutti ensin suuntaa Tampa-hyökkäjän luistimesta ja kimposi sen jälkeen epäonnisesti Roope Hintzin luistimen kautta omaan maaliin.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia. Ensimmäisessä Miro Heiskanen syötti täyteen vauhtiin Aleksander Raduloville, joka suojasi kiekkoa taitavasti, syöttäen Jamie Oleksiakin maalipaikkaan. Ensimmäinen veto ei tuottanut tulosta, mutta Oleksiak nappasi oman reboundinsa ja viimeisteli lukemiksi 2-1 Dallasille.

Erän viimeisellä minuutilla Esa Lindell ja John Klingberg avasivat terävillä syötöillä oman maalin takaa Joel Kivirannalle, joka painoi täyttä vauhtia keskikaistaa kohti maalia. Ensimmäinen laukaus pysähtyi Tampan puolustajaan, Kiviranta oli kuitenkin valmiina ja laukoi toistamiseen, yllättäen Andrei Vasilevskin ja lukemiksi 3-1.

Erän päättyessä nähtiin vielä törkeä temppu Patrick Maroonilta, joka laukoi kiekon Starsin vaihtoaitioon. Kiekko oli erittäin lähellä osua Joel Kivirantaa päähän. Maroon sai tempustaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Stars viimeisteli tyhjään Lightning-maaliin lukemiksi 4-1. Dallas-veskari Anton Khudobinilla riitti töitä, sillä Tampa vei 3. erän laukaukset murskaavasti 22-2. Erittäin fyysisessä kamppailussa tilastoitiin peräti 106 taklausta.

Miro Heiskasen syöttöpiste nosti miehen jo kaikkien aikojen kymmenen parhaan joukkoon, kun katsotaan kaikkien aikojen puolustajien pistepörssiä playoff-kamppailuissa yhden kauden aikana. Heiskasta on väläytelty jopa yhtenä ehdokkaana pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnon saajana, mikäli Dallas Stars vie mestaruuden.

Ottelusarja jatkuu maanantain ja tiistain välisenä yönä. Artikkelin alussa koostevideo yön ottelun kohokohdista.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 1-4 (Joel Kiviranta DAL 1+0, Miro Heiskanen DAL 0+1, Roope Hintz DAL 0+1).