Diego Maradona on kuollut – Argentiinassa kolmen päivän maansuru, Peléltä kaunis kommentti


Argentiinalainen jalkapallolegenda Diego Maradona kuoli 60-vuotiaana sydänkohtaukseen keskiviikkona klo 12 paikallista aikaa kotonaan Argentiinan Tigressä.

Maradona oli marraskuun alussa kiireellisessä aivoleikkauksessa, joka onnistui ja hän pääsi kotiin toipumaan, mutta hänen terveydentilansa oli edelleen huono.

Argentiinaan julistettiin keskiviikkona Maradonan kuoleman takia kolmen päivän suruaika. Hänen ruumiinsa on suruaikana Argentiinan presidentinlinnassa Buenos Airesissa, jotta kansa voi käydä jättämässä jäähyväiset rakastetulle pelaajalle.

Maradona oli jokaisen joukkueensa tähti niin Etelä-Amerikassa kuin Euroopassakin, mutta todelliseen supertähteyteen hän nousi vuonna 1986 Meksikossa, kun Argentiina voitti MM-kultaa ja Maradona valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi. Kisoista muistetaan myös Maradonan suurta kohua herättäneet puolivälierässä Englantia vastaan taituroimat kaksi maalia, joista ensimmäisen hän teki sanojensa mukaan ”Jumalan kädellä”.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on valinnut Maradonan yhdessä brasilialaislegenda Pelén kanssa 1900-luvun parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Pelé esitti kauniin surunvalittelun Maradonan kuoleman johdosta.

– Olen varma, että eräänä päivänä tulemme potkimaan palloa yhdessä ylhäällä taivaassa, 80-vuotias Pelé sanoi.

Maradonan värikäs elämäntyyli, johon liittyi niin huumeita kuin dopingiakin, aiheutti hänelle lukuisia terveysongelmia.

Yllä olevalla videolla muistellaan legendan värikästä elämää ja huikeaa jalkapallouraa.

SUOSITUIMMAT