Onko puhelimesi muisti koko ajan loppumassa? Se voi johtua näin yksinkertaisesta asiasta


Monille älypuhelimen käyttäjille on varmasti joskus tullut vastaan tilanne, että puhelimen muisti on täyttynyt, ja se pysyy täynnä, vaikka olisi jo kaiken liikenevän sieltä poistanut.

Muistin täyttyminen harmittaa varsinkin iPhone-käyttäjiä, jotka eivät voi laajentaa puhelimen muistia muistikortilla. Ongelma voi johtua suurelta osalta WhatsApp-sovelluksesta. Alla kaksi helppoa keinoa ongelman ratkaisemiseksi.

WhatsAppissa on toiminto, jonka kautta käyttäjä voi määritellä miten paljon tilaa sovellus ahmii puhelimestasi. Erilaiset WhatsAppin kautta vastaanotetut kuvat, animoidut GIF-kuvat sekä varsinkin videot jäävät puhelimeen ja vievät siellä paljon muistitilaa, joten niistä ainakin suurimmat kannattaa poistaa tai siirtää pois puhelimesta.

Toimi näin: Valitse WhatsAppissa ”asetukset” ja mene kohtaan ”tallennustila ja data” sekä siellä kohtaan ”hallitse tallennustilaa”. Nyt näet kuinka paljon tilaa WhatsAppissa olevat tiedostot vievät puhelimestasi ja voit poistaa niitä. Voit myös mennä keskusteluihin ja poistaa sieltä suurimpia tiedostoja.

Kannattaa myös ottaa WhatsAppin asetusten ”keskustelut”-kohdasta pois päältä toiminto ”tallenna kameran rullaan”.

Lähde: Mikrobitti

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT