Euroviisut on peruttu!


Euroviisuja järjestävä EBU (European Broadcasting Union) tiedotti juuri, että vuoden 2020 Euroviisut Rotterdamissa on peruttu koronaviruksen takia.

EBU on tutkinut viime viikkojen aikana erilaisia vaihtoehtoja kilpailun järjestämiseksi, mutta viimeinen niitti tuli Hollannin kokoontumisrajoituksesta, joka tekee tapahtuman järjestämisen mahdottomaksi edes ilman paikalla olevaa yleisöä.

Kisoja ei järjestetä esimerkiksi etäyhteydellä jäsenmaista, koska EBU:n mukaan Euroviisujen DNA:han kuuluu, että eri maiden fanit matkustavat kisoihin kannustamaan edustajiaan. Kilpailun ympärille järjestetään perinteisesti eri maissa myös suuria kansanjuhlia, joista monet peruttiin jo ennen EBU:n ilmoitusta.

Euroviisujen siirtäminen myöhempään ajankohtaan tänä vuonna on erittäin epätodennäköistä, koska massiivisen tapahtuman ympärillä on hyvin paljon liikkuvia osia ja sen järjestämisen valmisteluihin vaaditaan paljon aikaa. Myöhempi ajankohta tänä vuonna myös vähentäisi seuraavan voittajamaan aikaa valmistautua järjestämään ensi vuoden kisaa.

EBU korostaa, että päätös ei ollut helppo ja eri vaihtoehtoja tutkittiin viimeiseen asti. Mahdollisista jatkotoimenpiteistä ilmoitetaan myöhemmin.

Euroviisut oli tarkoitus järjestää Rotterdamissa 12.-16. toukokuuta. Suomen edustajaksi valittiin UMK:ssa Aksel Kankaanranta kappaleella ”Looking Back”. Alla video kappaleesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT