Ferrarin ja McLarenin kuskit selvillä! Uusi uhka Valtteri Bottaksen jatkolle


Nelinkertainen F1-maailmanmestari, saksalainen Sebastian Vettel ilmoitti eilen tiistaina Ferrarin tiedotteessa, että hän ei jatka tallin kuljettajana tämän kauden jälkeen. Vettelin mukaan lähtöpäätös oli yhteinen eikä se liity rahaan. Hän antaa ymmärtää, että tallin harmonia ei ole enää optimaalisella tasolla.

Ei ole täysin varmaa, ajaako Vettel enää tälläkään F1-kaudella, sillä kauden piti alkaa maaliskuussa, mutta alku on lykkääntynyt useaan otteeseen koronapandemian takia. Tällä hetkellä kauden avausta on suunniteltu heinäkuun alkuun Itävaltaan Red Bullin radalle, jossa ajettaisiin kaksi kisaa ilman yleisöä ja sitten siirryttäisiin kahden kisan ajaksi Englantiin. Iso-Britannian tulevat uudet karanteenirajoitukset voivat kuitenkin lyödä rattaisiin liikaa kapuloita, jonka vuoksi suunnitelmat voivat jälleen mennä uusiksi.

Vettel voitti maailmanmestaruutensa Red Bullilla vuosina 2010-13, mutta ei ole yltänyt samaan Ferrarilla, jonka viimeisin maailmanmestari on edelleen Kimi Räikkönen.

Vettelin poistuminen Ferrarilta käynnisti kuumeiset spekulaatiot miehen seuraajasta. Korvaajaksi väläyteltiin australialaista Renaultilla ajavaa Daniel Ricciardoa, espanjalaista McLarenilla viime vuonna MM-taulukon kuudenneksi ajanutta Carlos Sainzia sekä italialaista Räikkösen tallikaverina Alfa Romeolla viime kaudella ajanutta Antonio Giovinazzia. Italialainen ”Ferrarin luottotoimittaja” Leo Turrini nosti myös esiin Mercedeksellä ajavan Valtteri Bottaksen.

Italialaislehdistön mukaan Sainzin sopimus olisi kuitenkin jo viimeistelyä vaille valmis. Pitkän linjan F1-valokuvaaja Darren Heath kertoi tänään Twitterissä kuulleensa Ricciardon tehneen sopimuksen McLarenin kanssa ja Sainzin siirtyvän Ferrarille.

Sainzin siirtyessä Ferrarille ja Ricciardon McLarenille, Vettelille jäisi jäljelle Renault tai jopa Mercedes, sillä soppaa hämmensi eilen myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

– Kun katsomme tulevaisuuteen, olemme ensisijaisesti velvoitettuja olemaan lojaaleja nykyisille Mercedes-kuljettajille, mutta emme tietenkään voi jättää tätä käännettä huomioimatta, Wolff totesi saksalaiselle dpa:lle.

Wolff kehui Vetteliä mahtavaksi kuljettajaksi ja persoonaksi, joka vahvistaisi mitä tahansa F1-tallia. Sekä lewsin Hamiltonin että Bottaksen sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Jos Vettel siirtyisi Mercedekselle Hamiltonin tallikaveriksi, Bottas joutuisi taistelemaan paikasta Renaultilla todennäköisesti kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson sekä monen lupaavan nousevan tähden kanssa.

Jos Bottas saa jäädä Mercedekselle ensi kaudelle, on olemassa myös sellainen uhka, että Mercedes lähtee koko sarjasta sen jälkeen. Huhujen mukaan Merdedeksen johdolla ei välttämättä olisi enää halua jatkaa rahan syytämistä talliin, joka on voittanut jo kaiken moninkertaisesti, jolloin se palaisi moottoritoimittajaksi ja kuskien tuolileikistä katoaisi kaksi tuolia kokonaan. Jos Mercedes-talli ostettaisiin, tuoleja silti katoaisi yksi, sillä todennäköisin ostajakandidaatti on Wolffin hyvä ystävä, Racing Point -tallia tällä hetkellä rahoittava kanadalainen miljardööri Lawrence Stroll, jonka tallissa on aina yksi paikka varattuna pojalleen Lance Strollille.

Lähteet: Ferrari, dpa, Twitter

Kuva: Instagram

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT