Halloota! Onko laina hakusessa, katso täältä vinkit


Laina, luotto, velka, vippi. Oletko harkinnut juuri sitä? Lainalle saattaa olla monta eri nimitystä, mutta sen haun ei tarvitse olla yhtä monimutkaista. Olemme keränneet sinulle alle kohtia helppoon ja yksinkertaiseen lainanhakuun. Hae lainaa helposti seuraavien vinkkien avulla.

Näin lainanhaku voi olla helppoa

Harkitsetko siis lainan ottamista? Onko sinulla kenties suuria maksuja, jotka tarvitsevat rahoittamista ja haluat maksaa niitä pois useammissa erissä. Joissain tilanteissa laina saattaa olla hyödyllinen, kuten suunniteltu perheloma, häät, talon kunnostaminen ja remontti tai uusi auto. 

Useimmiten lainanhaku saattaa tapahtua jopa netin kautta, ilman tarvetta vakuuksille ja aikaa vieville paperihommille. Näin ollen lainan hyötyjen hyödyntäminen saattaa tuntua hyvinkin yksinkertaiselta. On kuitenkin hyvä pitää mielessä muutama tärkeä asia haettaessa lainaa. 

  1. Ota lainaa vain silloin, kun se on välttämätöntä

Laina tulisi ottaa vasta, kun tarve sille on perusteellisesti arvioitu ja tiedät miten tulet toteuttamaan lainan takaisinmaksusta johtuvat kulut. 

  1. Tutki ehdot ennen hakemista

Lainojen tarjoajien sekä itse lainatuotteiden määrät markkinoilla ovat huikeat. Siksi onkin tärkeää, että lainaehdot käydään läpi huolellisesti. Tässä apuna voidaan käyttää esimerkiksi Lainaa Helposti -palvelua, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi veloituksetta eri lainaa tarjoavien yrityksien kautta. 

  1. Etsi laina, jossa on alhaisin korko

Erityisesti lainat, joihin ei vaadita takaajaa, saattavat olla koroiltaan korkeat. Näin ollen otettu laina saattaakin olla lopulta hyvin hintava, jos sen takaisinmaksuajaksi on sovittu useita vuosia. Lainaa Helposti auttaa etsimään lainantarjoajan, joka voi tarjota edulliset korkoehdot aina tilanteeseesi perustuen.

  1. Hyvä luottoluokitus auttaa saamaan edullisemman lainan

Edulliseen lainan saamiseen vaikuttaa sekä tulosi että hyvä luottoluokitus. Nämä kaksi auttavat samaan lainan helposti haluamallasi korolla ja laina-ajalla. Selvitä siis velkasi ja aktiiviset luottokorttilaskut ennen uutta lainahakemusta.

  1. Lainoissa on usein lisäkuluja

Ota huomioon mahdollisen lainan korkokanta ja laina-aika.  Muita huomioon otettavia tekijöitä ovat lainan käsittely- sekä avauksesta johtuvat maksut. 

  1. Maksa lainaa takaisin ajallaan

Oikeaan aikaan hoidettu takaisinmaksu varmistaa, ettei myöhästyneet takaisinmaksut vaikuta luottotietoihisi negatiivisesti. Tämä auttaa sinua saamaan myös tulevaisuudessa lisää luottoa tai lainaa.

  1. Älä hyväksy liian pitkää laina-aikaa

Hyvin pitkät takaisinmaksuajat  tarkoittavat myös korkeita lainan kokonaiskorkoja, jotka automaattisesti vaikuttavat lainan takaisinmaksun suuruuteen.

Helppo laina oikein käytettynä on aina järkevä

Olitpa sitten vielä vasta opiskelija, aloittelijana uudessa työssä tai jo vanha konkari, saattaa laina tulla kyseeseen erityisesti silloin, kun tarve rahalle on akuutti tai palvelun tai tuotteen kustannus nousee liian suureksi suoritettavaksi yhdellä kertaa.

Hyvin suunniteltu lainanotto, aina takaisinmaksua sekä laina-aikaa myöten, on parhaiten toimiva luotto. Hyvin hoidettu laina myös takaa mahdollisuuden saada lainaa myös tulevaisuudessakin.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT