Halpalento­yhtiöt jatkavat lentoja Suomesta – vain 8 eurolla Saksaan!


Ylen mukaan irlantilainen lentoyhtiö Ryanair avasi jälleen Suomen lentomarkkinansa myymällä perjantaina matkoja Saksan ja Suomen välille vain kahdeksalla eurolla. Yhtiön suunnitelmissa on avata kaikki muutkin Suomen reittinsä tämän vuoden kuluessa.

Matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa, mutta Ryanair ja muut halpalentoyhtiöt odottavat tilanteen helpottuvan kesällä, minkä vuoksi lentoja myydään jo nyt.

Halpalentoyhtiöistä ainakin Air Baltic, Norwegian, Ryanair ja Wizz Air pyrkivät lisäämään lentoja Suomesta ja Suomeen.

EU:n yhteisestä koronatodistuksesta ei ole vielä tehty kattavia kansainvälisiä päätöksiä, mutta sen on tarkoitus tulla voimaan 1.7. ja jäsenmaiden tulee ottaa se käyttöön kuuden viikon sisällä asetuksen voimaan tulosta. Matkustajan on silti itse selvitettävä kohdemaan maahanpääsyvaatimukset.

Ryanair myy heinäkuun alussa alkaville lennoilleen Lappeenrannan ja Saksan Memmingenin välille lippuja vain 8 eurolla. Wieniin Lappeenrannasta pääsee Ryanairilla 13 eurolla ja Milanoon 15 eurolla heinäkuun loppupuolella. Halvimmillaan Ryanairin liput ovat heinäkuun alkupuolella, jonka jälkeen ne nousevat. Esimerkiksi elokuussa lippu Memmingeniin maksaa yli 40 euroa.

Lipun perushintaan kuuluu yksi matkalaukku matkustamoon. Lisäkuluja tulee mm. muista matkalaukuista, ostoksista, istumapaikasta ja nopeammasta sisäänpääsystä. Viime vuonna Ryanair arvioi lisämyynnin osuudeksi 22 euroa per matkustaja. Lentojen lippuhinnat voivat myös nousta, jos kysyntä kasvaa.

Valtioneuvosto ohjeistaa, että tarpeetonta matkustamista kannattaa edelleen välttää maailmanlaajuisesti koronapandemian takia. Suomesta saa kuitenkin lähteä, ellei tätä oikeutta ole lailla rajoitettu. Suomessa pysyvästi asuvilla on myös aina oikeus palata Suomeen.

Lähde: Yle

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT