Hannele Lauri paljasti Seiskalle Vesa-Matti Loirin erikoiskyvyn: ”Pelkkä katse riitti”


Näyttelijä Hannele Lauri, 70, on surun murtama pitkäaikaisen rakkaan ystävän ja kollegan Vesa-Matti Loirin viime keskiviikkona tapahtuneesta poismenosta.

Lauri muistelee Loiria lämmöllä ja rakkaudella, ja lähettää syvän osanottonsa tämän omaisilla ja ystäville.

– Ja niitähän Veskulla riitti, hän sanoo nieleskellen Seiskalle.

Lauri muistelee, että Loiri rakasti työstään saamaansa arvostusta ja sitä että hänestä pidettiin, mutta hän halusi monesti myös olla rauhassa.

Ihmiset tulivat tervehtimään Loiria esimerkiksi ravintolassa kuin vanhaa kaveria. Lauri kertoo eräästä heidän kahdestaan viettämästään ravintolaillasta.

– Vesku sanoi suorasukaiseen tyyliinsä, että auta armias, jos joku tulee tähän lässyttämään. Eikä kukaan todellakaan tullut, vaikka monesta näki, että varmaan mieli teki. Mutta eivät tulleet.

– Veskulla oli ilmiömäinen erityiskyky luoda eräänlainen aura ympärilleen. Hän osasi ikään kuin muodostaa kehän sanomatta sanaakaan. Se pelkkä katse ja olemus riitti.

Lauri kertoo oppineensa valtavasti Loirilta vuosikymmenien aikana niin työnteosta kuin elämästä ylipäänsä. Hän on surullinen, mutta saa lohtua etenkin yhdestä Loirin uskomuksesta.

– Itselleni tärkeintä on, että Vesku uskoi jälleensyntymiseen eikä pelännyt kuolemaa. Sen muistaminen antaa lohtua, Lauri sanoo Seiskalle.

Lähde: Seiska

SUOSITUIMMAT