Henna Kalinainen takaisin sairaalahoitoon – lääkäri kertoi rankan diagnoosin!


Tosi-tv-stara Henna Kalinainen oli yli viikon sairaalassa pääsiäisen tienoossa. Hänellä oli keuhkokuume ja verenmyrkytys.

Nainen ennätti jo päästä kotiin sairaalasta, mutta kahden päivän kotona olon jälkeen mentiin jo pillit päällä taas sairaalaan. Nyt Henna on kertonut Instagramin tarinaosuudessa lisää sairaudestaan. Diagnoosikin on jo selvillä.

-Olo meni heti huonommaksi ja lopuksi nousi kuume ja hengitysvaikeudet alkoivat. Ambulanssilla Malmille 13.-16.4. Sieltä minut siirrettiin tänne ja täällä ollaan sitkeästi, Henna päivitti someen tiistaina.

Hän on Meilahden keuhkosairaalassa tälläkin hetkellä.

– Verenmyrkytys on saatu ensimmäisellä osastojaksolla hoidettua, mutta keuhkokuume jatkuu, ja minulla oli ensin keuhkoveritulppaepäily mikä muuttui empyeemaksi eli keuhkopussin märkätulehdukseksi, Henna selvittää.

​Terveyskirjasto kertoo, että empyeema on keuhkopussin märkäkertymä, joka kehittyy joskus keuhkokuumeen komplikaationa. Riskitekijöitä ovat myös huono hammasterveys ja alkoholismi.

Empyeema hoidetaan ensisijaisesti märkäkertymän alueelle asennetulla alipaineimuletkulla (dreeni) ja usein pitkällä antibiootilla. Jos hoito ei tuota tulosta, niin silloin harkitaan tähystysleikkausta.

Henna sanoo pystyvänsä hädin tuskin kävelemään ja hän haukkoo henkeään kuin kala kuivalla maalla.

SUOSITUIMMAT