Hockey Night tekee paluun uudistettuna


Liiga-sisältöjen tuotanto siirtyi keväällä Telialta MTV:lle osana Telia Companyn uutta TV/Media-yksikköä. Liigan kausi 2020/2021 käynnistyy lokakuun alussa.

MTV valjastaa koneistonsa Liiga-huuman nostattamiseksi. C Morella Liiga löytää paikkansa muiden urheilun sisältöjen rinnalta, mutta myös MTV3 ja Sub ovat vahvasti mukana Liigan tapahtumissa viikottain läpi kauden.

– C More on Liiga-kiekon ensisijainen koti. MTV:n muutkin jakelutiet ovat tulevalla kaudella merkittävällä tavalla matkassa mukana. MTV on isojen ilmiöiden talo ja haluamme pitää huolen siitä, että myös Liiga ja siihen liityvät ilmiöt ja tarinat löytävät jatkossa entistä laajempia yleisöjä, MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen kuvailee.

C Moren Liiga-sisältöjen kokonaisuuden keskiössä on Liigan massiivinen ottelukokonaisuus. Pelkästään runkosarjassa pelataan 450 ottelua, jotka ovat katsottavissa suorina lähetyksinä. Kun mukaan lasketaan Liiga-viikon oheisohjelmat, on kiekkofaneille viihdettä Liigan parissa tiedossa parhaimpina viikkoina joka ilta maanantaista lauantaihin. Asiantuntevat ja viihdyttävät studiot ja muu ohjelmisto täydentävät C Moren kokonaisuuden.

Vapaasti katsottavilla tv-kanavilla viikko-ohjelmistoon kuuluu maanantai-illan uusi erikoisohjelma (MTV3), perjantain suora Liiga-ottelu (Sub) ja lauantain ennakkostudio (MTV3).

Hockey Night tekee paluun

MTV on tuottanut Liiga-lähetyksiä edellisen kerran 2000-luvun puolivälissä. Pala vanhoja kulta-aikoja onkin tuotu mukana tähän päivään: Hockey Night tekee paluun.

– Hockey Night ja oranssit takit muodostuivat 90-luvun lopulta lähtien Liiga-lähetysten symboliksi. Hockey Night kuuluukin edelleen tunnetuimpiin suomalaisiin urheilubrändeihin. Halusimme ehdottomasti ottaa tutun brändin mukaan Liigan palatessa MTV:n kanaville. 2020-luvun Hockey Night kunnioittaa perinteitä, mutta saa nyt ihan uuden muodon, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero kertoo.

Jatkossa oranssitakkiset juontajat seikkailevat maanantaisin uudessa MTV3-kanavan myöhäisilloissakin esitettävässä viihdyttävässä viikko-ohjelmassa, Hockey Night – Tien päällä. Juontajakaksikko vierailee viikottain yhdellä Liiga-paikkakunnalla, jossa tutustutaan seuraan ja historiaan sekä jalkaudutaan nykyisen joukkueen pariin.

Perjantain kierrokselta valitaan viikottain Hockey Night Live -studio-ottelu. Maanantain ohjelmassakin fokuksessa ollut seura on tämän lähetyksen keskiössä. Viidentoista ensimmäisen kierroksen aikana Hockey Night Live kiertää vuorollaan lähes kaikki paikkakunnat. Ottelu esitetään suorana C Moren lisäksi myös Subilla.

Lauantaisin C Moren koko illan suora studiolähetys Hockey Night 360 alustaa viime kausilta tutulla tavalla koko kierroksen ja seuraa ottelutapahtumia erillisessä konferenssilähetyksessä ja vetää yhteen tapahtumat pelien päätyttyä.

– Seuraviikko-konsepti nostaa siis jokaisen seuran ja paikkakunnan vuorollaan keskiöön. Valotamme erikoislähetyksissä ja myös MTV:n uutissisällöissä viikon aikana seuran historiaa ja nykyisyyttä, entisiä ja nykyisiä tähtipelaajia ja paikallisen kiekkoyhteisön erityispiirteitä. Samalla pidämme myös kiinni kiitosta saaneesta, koko kierrosta seuraavasta 360-konseptista, Autero summaa.

Uudet värit, uusi studio, vahvistunut tiimi

Lähetyksiä tehdään, poikkeusolojen sallimissa rajoissa, entistä näyttävämmin paikan päältä. Myös Telia on vahvasti mukana mahdollistamassa Liiga-lähetyksiä, sillä Liiga-ottelut näkyvät suomalaisille laadukkaina lähetyksinä yhtiön jäähalleille rakentamien kuituyhteyksien myötä.

Studiolähetykset puolestaan tuodaan MTV:n muista urheilulähetyksistä tuttuun isoon studioon, ja Liiga-lähetykset saavat samalla uuden visuaalisen ilmeen. Liigassa ensimmäisenä maailmassa käyttöön otettu Wisehockey-älykiekkojärjestelmä tarjoaa jatkossakin kiinnostavaa tietoa Liiga-huumaan koukuttuneille. Liigan asiantuntija-, selostaja- ja juontajatiimi vahvistuu myös entisestään. Kaikki C Moren Liiga-lähetysten tähdet julkistetaan viikon 33 aikana.

– Kaiken keskiössä ovat tietenkin C Moren suorat ottelulähetykset, ja ne tuotetaan Telian edellisille kausille uudistamalla huipputekniikalla. Rakennamme vanhalle hyvälle pohjalle kaikilta osa-alueiltaan vahvistetun kokonaisuuden. Pyrimme välittämään, värittämään ja valottamaan Liigan tapahtumat sen kaikissa sävyissään kiekkoa rakastavalle kansalle, Autero maalaa.

Liiga-sisällöt – yhteenveto

C More

  • Kaikki n. 500 ottelua suorana lähetyksenä alk. 15 min ennen ottelun alkua
  • Hockey Night Live -ottelustudiot perjantai-iltaisin klo 18.00 alkaen
  • Hockey Night 360 -studiolähetys lauantaisin klo 16.30 alkaen
  • Hockey Night – Tien päällä erikoisohjelma maanantaisin

Kaikki ohjelmat katsottavissa C Moresta ja Telia TV:stä. Tarkemmat tiedot tuotteistuksesta julkistetaan ennen kauden alkua.


MTV3 ja Sub

  • Hockey Night – Tien päällä erikoisohjelma ma klo 22.35 MTV3
  • Hockey Night Live suora ottelulähetys pe klo 18.00 Sub
  • Hockey Night 360 ennakkostudio (30 min) la klo 16.30 MTV3

Sub esittää viikottaisen suoran ottelulähetyksen läpi runkosarjan. Otteluvalinnat julkistetaan myöhemmin.

Kuva: Pasi Suokko

SUOSITUIMMAT