Hoitovirhe vei Kirsti Paakkaselta mahdollisuuden äitiyteen


Viime viikolla 92-vuotiaana menehtynyt Kirsti Paakkanen muistetaan legendaarisena bisnesnaisena ja Marimekon pelastajana. Hänen poikkeuksellinen elämäntarinansa on kuitenkin osoitus siitä, että menestyksenkin takaa löytyy kipukohtia, jotka eivät ole rahalla korvattavissa.

Viime vuonna julkaistussa Suurin niistä on rakkaus – Kirsti Paakkasen tarina -elämäkerrassa käsiteltiin koskettavasti hänen menetettyä mahdollisuuttaan saada biologinen lapsi. Myöhemmin syyksi selvisi vatsakalvontulehdus, jota oli virheellisesti hoidettu marjamyrkytyksenä. Paakkasta yritettiin aikoinaan auttaa uudella menetelmällä tehdyllä leikkauksella, mutta siitä ei ollut apua.

Elämäkerrassa kuvaillaan, kuinka Paakkanen olisi ollut halukas adoptoimaan lapsen, mutta hänen aviomiehensä Jorma oli vierastanut ajatusta. Mies oli vakuuttanut, että hän olisi onnellinen lapsettomassakin liitossa. Paakkanen ei kuitenkaan ollut halunnut olla sydämen valittunsa onnen este. Hän halusi avioeron, vaikka rakastikin miestään. Jorma yritti vastustaa päätöstä.

Kirsti Paakkasella oli loppuelämänsä ajan esillä pariskunnan kihlajais- ja hääkuvat erosta huolimatta. Jorma Paakkasesta tuli lopulta viiden lapsen isä.

– Kirsti itkee lapsettomuuttaan, avioeroaan ja itsepäistä päätöstään, elämäkerrassa kuvaillaan sydäntä särkevästi eron jälkeistä aikaa.

SUOSITUIMMAT