HS: Jethro Rostedtin velka jo yli neljä miljoonaa euroa – omaisuutta takavarikoitu


Helsingin Sanomat uutisoi televisiostakin tutun turkulaisen kiinteistönvälittäjä-liikemies-kaupunginvaltuutettu Jethro Rostedtin (Liike Nyt), 46, tähtitieteellisistä veloista.

HS:n mukaan Rostedtin velat ovat yli neljä miljoonaa euroa, josta verohallinnon karhuama osuus on noin 800 000 euroa.

HS:n mukaan Rostedtin ongelmat kasaantuivat viime kesänä, kun Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi heinäkuussa 650 000 euron edestä Rostedtin omaisuutta väliaikaiseen takavarikkoon. Kesäkuussa Seiska oli jo uutisoinut, että Rostedtilta penättiin oikeusteitse yli 710 000 euron velkasaatavia.

HS:n mukaan Rostedtille oli tehty verotarkastus, josta ilmeni että hän oli jättänyt kolmena vuonna ilmoittamatta verottajalle veronalaisia luovutusvoittoja noin 1,5 miljoonaa euroa, vuokratuloja 62 000 euroa, veronalaisen osakaslainan 200 000 euroa sekä varainsiirtoveroja 58 000 euroja.

Rostedt selitti HS:lle, että kyseessä oli ”mätkyt” ja että osakaslainan verotuksesta oli tehty virheellinen päätös.

Rostedtin velat ovat suuret, mutta niin ovat olleet miehen tulotkin. Verotietojen mukaan hän tienasi vuonna 2020 noin 530 000 euroa, josta noin 474  000 oli pääomatuloa. Vuonna 2019 hän tienasi noin 392 000 euroa, josta pääomatuloa oli reilut 342 000 euroa. 

Rostedt kertoi 2020 syksyllä Aki Linnanahde Talk Show -podcastissa (katso video artikkelin yläosasta) omistavansa ”muutamia satoja asuntoja” henkilökohtaisesti ja yritysten kautta.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Seiska, Aki Linnanahde Talk Show

SUOSITUIMMAT

Tässä on juhannuksen sää – no huh huh!

Meitä kaikkia kiinnostaa miltä tuleva juhannus näyttää sään suhteen. Kysyimme asiaa Mikko E:ltä, jolla on pitkät perinteet osuvien sääennustusten...

Rasmus Takaluoman äiti avautui Ylelle: ”Tämä antaa minulle helpotusta”

Puoli vuotta kadoksissa olleen 16-vuotiaan lapualaispojan Rasmus Takaluoman äiti on antanut koskettavan haastattelun Ylelle. Marika Tuominiemi summaa jutussa katoamisesta...

Uutisankkuri Piia Pasasen äiti kuoli: ”Kuinka sinä kehtaat!”

Uutisankkuri Piia Pasasen äiti kuoli hiljattain. Pasanen on avautunut surustaan muutamissa lehtihaastatteluissa, esimerkiksi Anna-lehdessä. Kaikki eivät ole sulattaneet asiaa,...

Tuksun miesseuralaisen tyyli on erikoinen – katso kuvalinkki!

Johanna Tukiainen kertoi somessa lähteneensä matkalle Yhdysvaltoihin. Tätä sopi epäillä, sillä rikoksista tuomituilla ei hevin ole USA:n mantereelle asiaa.

Seiska: Eläkkeellä oleva Kai Hyttinen kertoi, ettei pääse ilman kolotuksia ylös sängystä

Monessa mukana ollut laulaja ja näyttelijä Kai Hyttinen, 76, viettää Pirkanmaan Orivedellä eläkepäiviään. Kai kertoi Seiskalle eläkepäivistään:

Uutisankkuri Piia Pasasen poika pääsi ylioppilaaksi – katso ihastuttavat yhteiskuvat

Ylen uutisankkuri Piia Pasanen, 50, teki toissapäivänä sometililleen päivityksen, jossa kertoi poikansa päässeen ylioppilaaksi: - Juurihan hän meni ekaluokalle...

Vera Putina on kuollut!

Venäjän presidentti Vladimir Putinin äitinä tunnettu georgialainen Vera Putina on kuollut. Hän oli kuollessaan 97-vuotias. Asiasta uutisoivat lukuisat maailman...

Terveysongelmien kanssa painiva Kerttu Rissanen teki radikaalin päätöksen

Kerttu Rissanen on kertonut avoimesti terveysongelmistaan sosiaalisessa mediassa. Nykyään liikuntaohjaajana työskentelevä Salkkarit-tähti on kamppaillut muun muassa vakavan raudanpuutoksen ja suolisto-ongelmien kanssa.