Huuhkajien edustusasu kiinnostaa ranskalaisia jalkapallofaneja: Halloota jututti yhtä


Ilta-Sanomat uutisoi marraskuussa, kuinka tyyliniekkoina tunnetut ranskalaiset rakastuivat Suomen jalkapallomaajoukkueen edustusasuun.

Niken valmistama uusi peliasu sai huomiota Ranska-Suomi ystävyysottelun aikana, ja kirvoitti useita ylistäviä kommentteja sosiaalisessa mediassa. IS:n mukaan pelipaitaa kehuttiin muun muassa ”kauniiksi” ja ”tyylikkääksi”. Osa ranskalaisfaneista myös ilmoitti aikovansa hankkia paidan itselleen.

Lyonissa asuva Yohann Planquette, 35, on yksi niistä monista ranskalaisista, jotka ihastuivat Suomen jalkapallomaajoukkueen pelipaitaan.

– Näin paidan katsoessani ystävyysottelua marraskuussa. Juttelin asiasta myös jalkapalloa seuraavan perheeni kanssa, ja kaikki olivat samaa mieltä – kerrassaan upea paita!, Planquette kertoo Halloota.comille.

Miehen joulupaketista paljastuikin mieluisa yllätys: Suomen A-maajoukkueen pelipaita, jonka selkäpuolelle oli painatettu oma nimi ja pelinumero.

– Suunnittelin tilaavani paidan jossain vaiheessa itselleni, mutta suomalainen tyttöystäväni ehti ensin.

Huuhkajien sinivalkoinen peliasu oli tarkoitus lanseerata jo maaliskuussa, mutta koronaviruspandemia sotki kuviot. EM-kisat siirrettiin ensi kesälle, ja edustusasu julkistettiin vasta Kansojen liigan pelissä Walesia vastaan syyskuussa.

Vuosi 2020 oli haastavaa aikaa myös jalkapallofaneille, kun useimmat sarjat olivat pitkällä tauolla. Planquette muistelee erityisesti erästä peruuntunutta peliä.

– Maaliskuussa olin jo varannut liput Ranska-Suomi otteluun Lyonin stadionille, mutta ottelu peruttiin koronan takia. Harmitti kovasti.

Jalkapalloa itsekin ikänsä pelannut mies on muutenkin kova suomifani.

– Sauna, salmiakki, kylmä talvi, puhdas luonto…

Planquette luettelee asioita, joista hän erityisesti pitää. Ravintolapuolen johtajana Ranskan suurimmassa yksityissairaalassa työskentelevä mies haaveilee Suomeen muuttamisesta.

– Toivon, että sopiva työpaikka tulee vielä vastaan. Rakastan Suomea, ja haluaisin, että tyttäreni kävisi koulunsa Suomessa. Hänkin rakastaa jalkapalloa, vaikka on vasta kaksivuotias. Olenkin puolitosissani sanonut, että hän tulee pelaamaan joko Suomen tai Ranskan maajoukkueessa.

Planquette kummastelee pelipaidan niskaosan sisäpuolelle painettua Sisu-tekstiä. Hän arvelee, että kyseessä on jonkinlainen mainos hieman kummallisessa paikassa. Selityksen kuultuaan mies toteaa, että ennen matkalaukkujen pakkaamista voi jokunen suomen kielen oppitunti tulla tarpeeseen.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Yohann Planquette

SUOSITUIMMAT