Iivo teki sen taas! Näin presidentti Niinistö onnitteli ylivoimaista voittajaa


Iivo Niskanen lähti perjantaina 11.2. hiihdettyyn talviolympialaisten päämatkaansa 15 kilometrin perinteiseen ennakkosuosikkina.

15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa jo pronssia voittanut Niskanen kesti hienosti paineet ja päihitti pahimman haastajansa, yhdistelmäkilpailun ylivoimaisesti voittaneen venäläisen Aleksandr Bolshunovin suorastaan näytöstyyliin 23,2 sekunnilla.

Kolmanneksi kisassa sijoittui Norjan Johannes Hösflot Kläbo, 37,5 sekuntia Niskasesta jääneenä. Perttu Hyvärinen hiihti kisassa kuudenneksi.

Kultamitali oli Niskaselle jo kolmas kolmansissa peräkkäisissä talviolympialaisissa. Vuonna 2014 hän voitti kultaa parisprintissä Sami Jauhojärven kanssa. Lahdessa 2017 hän oli paras 15 kilometrin perinteisellä, kuten nyt Pekingissäkin.

Niskasten perheessä on nyt hallussa Pekingistä nyt kaikki mitalivärit. Iivon kullan ja pronssin lisäksi Kerttu Niskanen saavutti eilen hopeaa 10 kilometrin perinteisessä hiihdossa, jääden Norjan Therese Johaugille vain 0,4 sekuntia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö onnitteli Niskasta Facebookissa seuraavasti:

– Onnittelut Iivo Niskanen olympiakullasta, historiallinen suoritus. Kolmien olympialaisten kultamitalilla samassa joukossa Paavo Nurmen, Veikko Hakulisen ja Pertti Karppisen kanssa. SN

Alla presidentti Sauli Niinistön onnittelut Iivo Niskaselle.

Alla Suomen olympiajoukkueen onnittelut voittajalle.

SUOSITUIMMAT