IL: Leipominen jatkui kielloista huolimatta – linnareissu uhkaa!


Ruokavirasto ilmoitti tällä viikolla, että kaikki Leipomoyritys Amissa Oy:n 19.12.2022 jälkeen valmistamat tuotteet on hävitettävä ja poistettava markkinoilta. Syynä on se, että kunnallinen elintarvikeviranomainen kielsi kyseisenä päivänä yritykseltä leipomotoiminnan jatkamisen. Siitä huolimatta leipomossa oli jatkettu muun muassa lörtsyjen ja lihapiirakoiden valmistamista.

Nyt Iltalehti uutisoi, että leipomon yrittäjä on vangittu törkeästä terveyden vaarantamisesta ja petoksesta epäiltynä. Poliisi kuvailee Iltalehdelle terveyden vaarantamista ”ylitörkeäksi” rikokseksi. Tuomio on kahdesta kymmeneen vuotta vankeutta.

Epäily liittyy siihen, että yritys olisi myynyt tuotteita soijattomina, vaikka ne olisi paistettu samassa rasvassa soijaa sisältävien tuotteiden kanssa. Poliisi epäilee, että yrityksen tuotteita on myyty väärillä tiedoilla valtakunnallisille kauppaketjuille.

– On erehdytetty asianomistajia ja sitä kautta saatu taloudellista hyötyä, toteaa rikoskomisario Kari Aaltio Iltalehdelle.

Alun perin yritys joutui poliisin syyniin viime vuoden maaliskuussa. Tuolloin alettiin tutkia epäiltyä rakentamisrikkomusta. Tammikuussa tutkinta laajeni edellä mainittuihin epäiltyihin rikoksiin.

SUOSITUIMMAT