Rosanna Kulju karusta tilanteestaan podcastissa: Alkoholia ja unilääkkeitä


Rosanna Kulju on aiemmin kertonut avoimesti sosiaalisessa mediassa ajautuneensa viime vuonna syviin vesiin. Hän oli tehnyt pitkään töitä sata lasissa ja lopullinen niitti oli jätetyksi tuleminen.

Nyt Rosanna on avannut tilannettaan tarkemmin Hanna Tikanderin Selvin päin -podcastissa.

– Se (ero) oli mulle iso kolaus monella tavalla. Kun tämä asia tapahtui, istuin lattialla ja mietin, että mitä v***ua mä nyt teen. Nyt meni se viimeinenkin, josta voi pitää kiinni, Rosanna kuvailee silloisia tuntojaan podcastissa.

Hän oli avannut saman tien viinipullon miesystävän eroilmoituksen jälkeen. Rosanna oli viettänyt seuraavat päivät yksin kotona itkien ja alkoholia juoden. Hän ei ollut pystynyt nukkumaan ja oli lopulta niin huonossa kunnossa, että soitti ystävänsä apuun.

Ystävän kehotuksesta Rosanna hakeutui lääkäriin. Hän kertoo podcastissa pöyristyneensä siitä, ettei keskusteluapua tarjottu lähes lainkaan. Sen sijaan hän sai reseptin rauhoittaviin ja unilääkkeisiin.

– Siitä lähtee taas seuraava spiraali, kun lähtee noihin lääkkeisiin. Se on ihan oma juttunsa. Olin tosi pettynyt siihen, Kulju muotoilee.

– Sanottiin, että tietysti hän voi kirjoittaa, että pääsen Kela-tuettuun terapiaan, mutta sinne on kolmen kuukauden jono. En tiedä, ketä ihmistä se auttaa siinä hetkessä, Rosanna lisää.

Lopulta hän sai avun yksityiseltä puolelta. Rosanna kuvaileekin olevansa todella onnekas, että hänellä on ollut varaa hankkia tarvitsemaansa apua.

SUOSITUIMMAT