IL: Nainen raiskasi uhrin törkeästi tämän tyttöystävän edessä


Helsingin käräjäoikeudessa on langetettu viisi tuomiota yhden päivän aikana tapahtuneesta väkivaltaisesta rikossarjasta, uutisoi Iltalehti.

Iltalehden mukaan käräjäoikeus tuomitsi noin 40-vuotiaan naisen kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä raiskauksesta, törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta. Rikoksiin osallistui neljä muuta henkilöä, jotka myös saivat tuomiot.

Rikokset tapahtuivat Helsingissä 2017 syksyllä huumeporukan välienselvittelyssä. Rikoksen uhreina olivat raiskatuksi joutunut henkilö, jonka sukupuoli ei ole tiedossa, sekä tämän tyttöystävä. 

Tapahtumat saivat alkunsa, kun uhri aikoi ostaa yhdeltä vastaajista huumetta. Uhri houkuteltiin sisälle taloon pahoinpideltäväksi ja ryöstettäväksi, mutta hänellä ei ollut rahaa, joten hänet siirrettiin toisessa kaupunginosassa olevaan asuntoon, jossa oli myös hänen tyttöystävä.

Toisessa asunnossa uhrilta uhattiin katkaista sormi ja häntä hakattiin pesäpallomailalla sekä kirveen hamarapuolella. Häntä potkittiin ja hakattiin tyttöystävän edessä. Raiskaaja riisui uhrilta osittain housut, jonka jälkeen hän työnsi limsapulloa kaula edellä tämän peräaukkoon.

Tuomitut pahoinpitelivät myös uhrin tyttöystävää. Häntä lyötiin, potkittiin, hakattiin vasaralla varpaisiin sekä pesäpallomailalla päähän ja häneltä vaadittiin puukolla uhaten kumppaninsa velkaa. Lisäksi raiskaaja iski nitojalla niittejä tyttöystävän reisiin ja leikkasi häneltä hiukset.

Iltalehden mukaan tuomitut myönsivät vain joitakin perusmuotoisia tekoja ja kiistivät kaikki muut syytteet.

Nelikymppinen nainen tuomittiin 3 vuodeksi ja 2 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen ja korvaamaan raiskatulle 5 000 euroa kärsimyksestä. Tuomion saivat myös vuonna 1981 syntynyt mies (2 vuotta ja 10 kuukautta ehdotonta vankeutta), vuonna 1992 syntynyt nainen (2 vuotta ja 7 kuukautta ehdotonta vankeutta), vuonna 1981 syntynyt nainen (1 vuosi ja 4 kuukautta ehdotonta vankeutta) ja vuonna 1970 syntynyt mies (1,5 vuotta ehdollista vankeutta). Lisäksi uhrit perivät nelinumeroiset korvaukset väkivalta- ja omaisuusrikoksista.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Lähde: Iltalehti

(Kuvituskuva ei liity tapahtumaan, kuva: Pixabay)

SUOSITUIMMAT