IL: Sanna Kiiskin rikosvyyhdin tuomio on julistettu!


Helsingin käräjäoikeus on antanut päätöksensä rikosvyyhdissä, jossa tv-kasvo Sanna Kiiskiä syytettiin lukuisista talousrikoksista. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Kiiski tuomittiin yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Teoista vakavin oli törkeä työeläkevakuutusmaksupetos, jossa oli kanssa syytettynä Kiiskin silloisen yrityksen talouspäällikkö. Toisen henkilön osalta syyte hylättiin.

Lisäksi Kiiski tuomittiin Iltalehden selvityksen mukaan lukuisista petoksista ja useasta luvattomasta käytöstä. Kiiski oli muun muassa käyttänyt isänsä verkkopankkitunnuksia ilman lupaa ja tilannut tämän nimissä verkkokaupasta huonekaluja itselleen.

Luvaton käyttö liittyi tapauksiin, joissa Kiiski panttasi muilta lainaksi saamiaan koruja. Hän sai esineet haltuunsa kertomalla, että ne liittyivät uuden televisio-ohjelman kuvauksiin. Iltalehden selvityksen mukaan jäi epäselväksi, onko tällainen televisio-ohjelma todella ollut tekeillä tai missä vaiheessa ohjelman kuvaukset olivat.

Oikeus otti tuomiota mitatessaan huomioon rangaistusta alentavana seikkana muun muassa rikosasian saaman julkisuuden sekä sen, että vakavimmista rikoksista on ehtinyt kulua pitkä aika.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi Kiiskille määrättiin kolmen vuoden liiketoimintakielto. Hän joutuu myös maksamaan erinäisiä velkoja, vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 300 000 euron edestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä on mahdollisuus valittaa hovioikeuteen.

SUOSITUIMMAT