IL: Suomalaispoliisi käytti 8v tyttöä seksuaalisesti hyväkseen


Iltalehti on käynyt läpi kaikki poliiseihin kohdistuneet sisäiset kurinpitotoimet viime vuoden osalta. Osa päätöksistä on kokonaan julkisia ja osa on salattu suurelta osin. Joissain Iltalehden saamissa dokumenteissa nimet oli mustattu.

Poliisihallitus oli kieltäytynyt kokonaan antamasta neljää päätöstään julkisuuslain pykäliin vedoten. KRP oli puolestaan toiminut näin yhdessä tapauksessa.

Iltalehdelle luovutetut päätökset olivat koskeneet 49 poliisia, kuutta poliisilaitoksen vartijaa sekä seitsemää muussa tehtävässä työskennellyttä.

Iltalehti kertoo jutussaan räikeimmistä tapauksista, joissa poliisi on syyllistynyt rikoksiin. Kaikissa kurinpitotoimissa ei ole kyse lain rikkomisesta vaan esimerkiksi työaikojen noudattamatta jättämisestä.

Kaksi poliiseista oli tuomittu seksuaalirikoksista. Vuonna 1965 syntynyt oululainen miespoliisi oli käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen lasta, joka oli tekojen aikaan 8-10 -vuotias. Hän oli muun muassa kosketellut paljaalla sukuelimellään uhria ja saanut lapsen koskettelemaan itseään sukuelimestä.

Teot olivat tapahtuneet jo vuosina 2004-2006. Uhri oli pystynyt tekemään asiasta rikosilmoituksen vasta aikuistuttuaan. Konstaapeli sai teoista kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden linnatuomion. Lisäksi hän menetti virkansa ja sotilasarvonsa.

Helsingissä työskennellyt miespoliisi oli puolestaan osoittanut aseella henkilöä, jolta hän oli ostanut jonkinlaisia palveluja. Iltalehden saamien tietojen mukaan kyseessä oli ollut miesprostituoitu.

Poliisi tuomittiin 40 päiväsakkoon ampuma-aserikoksesta ja virkavelvollisuuden laiminlyönnistä. Jälkimmäinen liittyy siihen, että mies oli katsonut poliisin järjestelmästä, onko asiasta tehty rikosilmoitus. Mies irtisanottiin tuomion jälkeen.

Katso muut poliisien rikkomukset Iltalehden jutusta täältä.

SUOSITUIMMAT