IL: Vesku Loirin Sampo-pojan harvinainen haastattelu: ”Rukoilin että isäni…”


Vesa-Matti Loirin Sampo-poika on antanut Iltalehdelle harvinaisen haastattelun, jossa puhuu hiljattain menehtyneestä isästään.

27-vuotias poika antaa haastattelun vain yhden ja ainoan kerran. Hän puhuu isästään kauniisti:

– Tulen aina ikävöimään isäni läsnäoloa, koska hän oli hieno ihminen ja ystävä. En surrut turhaan, koska olin henkisesti varautunut ja valmis isäni kuoleman hyväksymään. Olen kokenut surunsekaista kiitollisuutta ja riemuakin, että sain tuntea hänet, Sampo Loiri sanoo Iltalehdelle.

Isän sairastuminen ei ollut sekään sokki.

–Rehellisesti sanoen olin jo todella pitkään pelännyt, että menetän isäni. Hän ei pitänyt itsestään kovin hyvää huolta ja hän kävi monesti lähellä kuolemaa. Hän oli usein huonossa hapessa. Rakastan häntä, ja varsinkin pienempänä, kun emme voineet nähdä niin usein, rukoilin, että isäni pysyisi täällä tarpeeksi kauan, jotta ehtisimme viettää aikaa yhdessä.

-Me saimme tarpeeksi aikaa.

Mitään ei jäänyt Sampon mukaan sanomatta. Hän ei usko että elämä päättyy kuolemaan. Hän uskoo kohtaavansa isänsä viellä joskus.

Sampo soittaa isänsä huilua Ilkka Vainion Veskun muistolle tekemällä Taivaanhuilu-kappaleella. Kuuntele tuore Taivaanhuilu-kappale alta.

SUOSITUIMMAT