IL: Ystävä kertoo, miten Loirin miljoonat hupenivat


Alkuviikosta useat mediat kertoivat elokuussa menehtyneen Vesa-Matti Loirin testamentista. Viihdetaiteilijan jälkeensä jättämä maallinen omaisuus on yllättävän pieni, kun ottaa huomioon kansan rakastaman viihdetaiteilijan pitkän ja menestyksekkään uran.

Loirin omaisuuden arvoksi on arvioitu 360 000 euroa ja velkaa hänellä oli 40 000 euroa. Hän kuitenkin tienasi verotietojen mukaan pelkästään vuonna 2015 huimat 2,4 miljoonaa euroa.

Loirin nimettömänä pysyvä ystävä kertoo Iltalehdelle omaisuuden huvenneen pitkälti viihdetaiteilijan anteliaisuuden ja hyväntahtoisuuden myötä. Loiri saattoi esimerkiksi antaa ystävilleen sangen arvokkaita lahjoja täysin yllättäen.

– Vesku ei arvostanut rahaa ollenkaan. Jos vaikka oltiin viettämässä iltaa, Vesku kaivoi aina setelinipun esiin ja tarjosi ensimmäisen kierroksen. Kun se oli juotu, hän oli jo tarjoamassa toistakin, ystävä selostaa Iltalehdelle.

– Veskun ajatusmaailma oli spiritualistinen. Voisi sanoa, ettei hän oikeastaan ymmärtänyt rahan päälle, Loirin lähipiirin kuulunut henkilö jatkaa.

SUOSITUIMMAT