Ilmaista joukkoliikennettä 16.-22.9. näillä paikkakunnilla


Useat kunnat ja kaupungit tarjoavat joukkoliikenteen matkoja ilmaiseksi kansainvälisen Liikkujan viikon kunniaksi 16.–22.9. sekä erityisesti Auton vapaapäivänä 22.9. Luvassa on myös alennuksia ja paljon muutakin kestävään liikkumiseen liittyvää ohjelmaa ympäri Suomen.

Liikkujan viikko on vuotuinen tapahtuma, jolloin eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät monenlaisia tapahtumia sekä edistävät viisasta liikkumista erilaisilla pysyvillä toimilla, kuten parantamalla kevyen liikenteen väyliä.

Liikkujan viikolla kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan. Tänä vuonna nostetaan lisäksi esille kestävän liikkumisen vaikutukset ihmisten psyykkiseen terveyteen.

Suomessa Liikkujan viikkoa on ilmoittautunut viettämään 14 kuntaa ja kaupunkia.

Ilmaista joukkoliikennettä ja alennuksia näillä alueilla

Hyvinkää, Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Ilomantsi, Tohmajärvi, Kitee, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Kemi ja Riihimäki.

Joukkoliikenteen kampanjat

Hyvinkää

Hyvinkäällä on paikallisliikenne, kyläliikenne ja palveluliikenne ilmaista koko Liikkujan viikon 16-22.9.2021 ajan.

Joensuun alue

Joensuussa on maksuttomat matkat Waltti-liikenteessä keskiviikkona 22.9.2021. Kampanja koskee Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueen lisäksi ELY-liikenteen vuoroja Ilomantsiin, Tohmajärvelle, Kiteelle, Outokumpuun, Polvijärvelle ja Lieksaan.

Kemi

Anna autollesi vapaapäivä 22.9. ja hyppää kaupunkiliikenteen kyytiin. Kemin kaupunki tarjoaa päivän kunniaksi ilmaiset bussimatkat. Kampanja käsittää Kemin kaupunkiliikenteen vuorot 2, 2B, 2C, 2BC, 6 ja 6A sekä kaupungin ostamat seutuvuorot 22, 24, 24C, 32, 32B, 22BC ja 42B Kemin kaupungin alueella.
Tarkista aikataulut: Kemin Taksipalvelu, Meri-Lapin joukkoliikenne, Matkahuolto tai Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Riihimäki

Riihimäellä on perinteinen maksuton paikallisliikenne koko Liikkujan viikon ajan (16.-22.9.) Lisäksi kaupunkipyörien alle 30 minuuttia kestävät vuokraukset ovat maksuttomia koko Liikkujan viikon ajan.

Lisätietoa Liikkujan viikon paikkakunnista ja tapahtumista:

Euroopan liikkujan viikko

European Mobility Week

Lähde ja kuva: Motiva

SUOSITUIMMAT