IS: Lumivyöryn alle menehtyneen äidin ja pojan koskettava viimeinen kirjoitus julki


Pallaksen lumivyöryturmassa 2. tammikuuta menehtyneen äidin ja pojan viimeisistä hetkistä on saatu lisätietoja. Iltasanomat on julkaissut menehtyneiden nimet ja heidän viimeisen kirjoituksensa perheen isän luvalla.

Eva, 35, ja Sindre, 12, olivat yöpyneet autiotuvassa, joka sijaitsee Hetan ja Pallaksen välisellä vaellusreitillä. Kaksikko oli kuvaillut tunnelmiaan vieraskirjaan. Kirjoituksesta huokuu äidin ja pojan hyvä mieli sekä tyytyväisyys yhteiseen reissuun.

Alla vieraskirjan koskettava kirjoitus. Sen julkaisi ensimmäisenä Iltasanomat.

31.12.2023-2.1.2024

Olen matkalla 12-vuotiaani kanssa, Hetasta Pallakseen. Meillä oli sen verran väljä suunnitelma ja matka taittui yli odotusten ja olemme siis vuorokausi ”etuajassa”. Tämän päivän yöjuna oli toki jo täynnä ja pohdintojen jälkeen totesimme että tunturiin tulimme ja tunturissa haluamme olla! Näin jäämme toinenkin yö tänne Nammalakuruun – ja kun -35 astetta on luvassa, niin tuvan lämpö onkin todella arvokas. Tämä onkin minun ensimmäinen ”kaamosvaellus”, mutta ei viimeinen! Meillä on ollut satumaiset hienot päivät ja taivas on ollut kuin pastellivärinen paletti joka päivä. Ei ole myöskään ollut mitään tuulta – paitsi tänään ja on se päivä sitten vain todella kylmä! Uudenvuodenaatto vietimme kaksin korttien peleissä ja herkkujen syödessä. Huomenna jatketaan viimeistä pätkää Pallakseen ja sieltä sitten kohti oma kotia.

Äiti löydettiin menehtyneenä turmapäivän iltana 2. tammikuuta ja poika kaksi päivää myöhemmin.

SUOSITUIMMAT