IS: Mikko Koivun avioerojupakassa uusi käänne


Ilta-Sanomien mukaan entinen NHL-tähti ja leijonakapteeni Mikko Koivu, 39, on tarttunut viimeiseen oljenkorteen pitkässä erojupakassaan Helena Koivusta, 35.

2020 vireille pantu ero on viivästynyt eri oikeusasteissa ja kahdessa maassa jo kaksi ja puoli vuotta.

Käräjäoikeus päätti, ettei Koivujen avioeroa voi myöntää Suomessa, koska perheen kotipaikka on ollut Yhdysvalloissa. Koivu valitti päätöksestä hovioikeuteen, joka tuli kuitenkin samaan päätökseen.

IS uutisoi, että Koivu on pyytänyt elokuun alussa valituslupaa korkeimmasta oikeudesta (KKO). Valitusluvan käsittelyssä voi mennä neljästä kuuteen kuukautta. Koivun mielestä perheen kotimaa on Suomi, koska ”oleskelu Yhdysvalloissa” on järjestetty hänen peliuransa mukaisesti. Perhe on viettänyt kesät Suomessa.

– Valittaja on Suomen kansalainen, suurin osa hänen sukulaisistaan ja ystävistään asuvat Suomessa, valittajalla on koko Yhdysvalloissa oleskelunsa ajan ollut Suomessa pysyvä ja yksin omassa ja perheensä käytössä ollut asunto sekä myös vapaa-ajan asunto, valituslupahakemuksessa lukee IS:n mukaan.

Valituksen mukaan parin oli tarkoitus palata Suomeen heti Mikon peliuran päättymisen jälkeen.

IS selvitti, että Koivulle myönnetään valituslupa, varsinaisen asian käsittelyssä voi mennä KKO:ssa jopa puolitoista vuotta.

Helena Koivulla avioero on puolestaan vireillä Minnesotassa Yhdysvalloissa. Mikko ei halua käydä oikeutta erosta Yhdysvalloissa, jossa usein vaimo saa puolet omaisuudesta. Koivu ansaitsi NHL:ssä ennen häitä lähes 34 miljoonaa dollaria ja häiden jälkeen noin 38 miljoonaa dollaria. pariskunnalla on avioehto, jonka Helena sanoo joutuneensa allekirjoittamaan ”pakon alla”.

Mikko ja Helena Koivulla on kolme lasta, 2013 syntynyt Sofie, 2015 syntynyt Kasper ja 2018 syntynyt Oskar. Tällä hetkellä vanhemmilla on omat asuntonsa Minnesotan liepeillä ja he jakavat lasten asumisvuoroja.

Lähde: Ilta-Sanomat

SUOSITUIMMAT