IS: Suomalaisperhe valitti likaisesta vuokramökistä – joutuu maksamaan yli 30 000 euroa!


Iltasanomat uutisoi Helsingin käräjäoikeuden antamasta ja hovioikeuden vahvistamasta ratkaisusta. Suomalaisperheen valtavat mittasuhteet saaneen epäonnisen mökkireissun puiminen tuli viimein päätökseensä viime viikolla.

Perhe vuokrasi muutama vuosi sitten Savosta mökin viikoksi 2 000 eurolla. He kuitenkin pettyivät kohteeseen ja lähtivät yhden yön oleskelun jälkeen takaisin kotiinsa.

Iltasanomien hankkimien tietojen vuokralaiset valittivat makuuhuoneessa ja saunan eteisessä olleista omistajan romuista, juomakelvottomasta porakaivovedestä, hajuhaitoista, läikikkäistä vuodevaatteista, pihassa olleista koiran ulosteista ja tukkeutuneesta viemäristä. Jälkimmäistä lukuun ottamatta perhe ei kuitenkaan kertonut omistajalle puutteista ollessaan paikan päällä. He vaativat rahojaan takaisin. Mökin omistaja ei suostunut ja vuokralaiset veivät asian oikeuteen.

Nyt maksettavana on yli 30 000 oikeudenkäyntikulut kahdesta oikeusasteesta. Iltasanomien selvityksen mukaan omistaja oli hommannut mökille terveystarkastajan. Puitteissa ei ollut asiantuntijan mukaan valittamista paistinpannujen kuntoa ja siivousvälineiden säilyttämistä lukuun ottamatta. Tukkeutunut viemäri oli puolestaan avattu putkimiehen toimesta heti asiasta ilmoittamisen jälkeen.

Käräjäoikeus sovelsi ratkaisussaan huoneenvuokralakia ja muistutti, että vuokralaisen on säilyttääkseen purkuoikeutensa reklamoitava puutteista asianmukaisesti, jotta vuokraisäntä saa tilaisuuden korjata puutteet.

SUOSITUIMMAT