IS: Taksikuski hyökkäsi asiakkaan kimppuun Espoossa – hengenlähtö lähellä!


50-vuotias taksikuskimies on tuomittu asiakkaansa puukotuksesta vuoden ehdottomaan vankeuteen. Asiasta uutisoi Iltasanomat.

Teko tapahtui vuonna 2022 Espoossa. Tilanne sai alkunsa kyydin maksuun liittyvästä riidasta. Iltasanomien läpikäymistä oikeuspapereista käy ilmi, että uhrin mukaan hänen ystävänsä oli luvannut maksaa kyydin määränpäässä. Perille päästyään asiakas ei ollut kuitenkaan saanut ystäväänsä kiinni ja hän oli sanonut taksikuskille hakevansa ystävänsä sisältä.

Tuomion mukaan kuski oli tämän jälkeen puukottanut asiakasta auton ulkopuolella  käsivarteen ja solisluun alapuolelle. Lääkärin lausunnon mukaan erityisesti solisluun alle osunut isku oli ollut hengenvaarallinen.

Iltasanomien selvityksen mukaan taksikuski yritti väittää oikeudessa, että kyydissä olisi ollut yhden sijaan kaksi asiakasta, joista toinen olisi puukottanut toista. Oikeus kuitenkin piti uhrin kertomusta johdonmukaisena. Lisäksi oikeudelle esitettiin tätä tukevia todisteita.

Iltasanomien selvityksen mukaan taksikuski oli saanut jo aiemmin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudelta kahdeksan vuoden ja kolmen kuukauden sekä neljän kuukauden ehdottomat vankeusrangaistukset. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi, että nyt käsitelty rikos olisi voitu käsitellä samaan aikaan muiden kanssa. Näin ollen aiemmat tuomiot madalsivat uusinta tuomiota.

Uusin tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.

SUOSITUIMMAT