IS: Tämä video todistaa menehtyneen Rasmus Takaluoman ja tuomitun välisen yhteenoton


Viime syyskuussa menehtyneenä löytyneeseen Rasmus Takaluomaan kohdistunutta pahoinpitelyä puitiin tällä viikolla oikeudessa. Välikohtaus tapahtui Lapualla ravintola Lapuahovissa marraskuussa 2022.

Nujakoinnin jälkeen 16-vuotiaasta Takaluomasta ei enää tehty havaintoja.

Iltasanomien selvityksen mukaan ravintolassa vapaalla ollut poliisi tuomittiin Takaluoman lievästä pahoinpitelystä 20 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen. Poliisin tuloilla maksettavaa tuli 700 euroa.

Iltasanomien läpikäymistä oikeuspapereista käy ilmi, että syytteen mukaan poliisi ja Takaluoma seisoivat tilanteessa vastakkain ja pitivät toisistaan käsillä kiinni. Poliisi oli kaatanut Takaluoman pöytää vasten ja painanut tämän selälleen. Teko oli jatkunut, vaikka järjestyksenvalvoja oli tullut tilanteeseen väliin.

Iltasanomien selvityksen mukaan todistajien kertomukset tilanteesta olivat ristiriitaisia. Oleelliseksi todisteeksi nousi valvontakameran videotallenne.

Oikeus katsoi, että kyse oli hätävarjelutilanteesta siihen saakka, kun järjestyksenvalvoja tuli tilanteeseen väliin. Oikeuden näkemyksen mukaan Takaluoma oli käyttäytynyt tilanteessa väkivaltaisesti.

Vapaalla ollut poliisi sai kuitenkin tuomion lievästä pahoinpitelystä, koska hän jatkoi tekoa järjestyksenvalvojan tulosta huolimatta.

Voit katsoa todisteena käytetyn videon Iltasanomien sivuilta täältä.

SUOSITUIMMAT