IS: Vesa-Matti Loirin ja ex-kihlattu Marita Hakalan viimeinen puhelu: ”Mä oon lähössä”


Vesa-Matti Loirin ex-kihlattu Marita Hakala muistelee viihdetaiteilijaa Iltasanomille antamassaan koskettavassa haastattelussa.

Loiri ja Hakala olivat parisuhteessa 1990-luvun alussa neljän vuoden ajan. Erosta huolimatta heidän syvä ystävyytensä kesti loppuun asti.

– Se oli vain niin vahva tunne: kahden ihmisen kaunis yhteys, sellaista selittämätöntä ja harvinaista, Hakala kuvailee Iltasanomille kaksikon välejä.

Loiri oli kertonut vakavasta tilanteestaan Hakalalle puhelimessa jouluaattona. Viimeisen kerran he olivat olleet yhteydessä keväällä.

– Se oli ehkä huhtikuun loppua tai toukokuun alkua, kun Vesku soitti ja aloitti puhelun tervehdyksellä ”hei rakas ihminen”, kuten hänellä oli tapana, Hakala kertoo Iltasanomille.

– Hän soitti, koska halusi hyvästellä. ”Mä oon lähössä”, hän sanoi. Kysyin, että minne, vaikka tiesin jo silloin, ettei hänellä ollut paljoa aikaa (…) Puhelun lopussa kyllä mietin, miten lopettaa tällainen puhelu, jonka soittaja kertoo lähtevänsä tästä elämästä. Mutta siitä jäi lämmin olo, kuten Veskun puheluista aina, Hakala jatkaa.

Tekstin alla Hakalan Instagramissa julkaisema vanha yhteiskuva.

SUOSITUIMMAT