Janni Hussi ja Joel Harkimo avautuivat rahankäytöstä ja yhteisestä tilistä, joka päätyi katastrofiin – ”Siellä on ehkä kaksi euroa”


Radio Suomipopin aamulähetystä juontava Janni Hussi, 30, ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna toimiva liikemies Joel Harkimo, 31, kertoivat avoimesti raha-asioistaan Harkimon ja Jani Junnilan vetämässä Seminuoret sijoittajat -podcastissa.

Harkimon ja Hussin suhtautuminen raha-asioihin on hyvin erilainen. Kun Harkimon perheessä lapset eivät tienneet perheen palkoista eikä raha-asioista juuri mitään, eikä Joel ole innokas niistä edelleenkään puhumaan, Hussi sanoo, että ”läväyttää aina tiedot esiin, että nyt tuli tän verran ja ton verran saan tosta keikasta ja kun menen tekemään ton, niin siitä tulee ton verran”. Hussi jatkaa, että Joelilta tietoja joutuu ”kyllä vähän lypsämään”.

Pari muutti puolen vuoden seurustelun jälkeen yhteen ja avasi yhteisen käyttötilin, joka johti katastrofiin.

– Tää meni niin päin persettä tää meidän kokeilu kuin olla ja voi. Meillä oli yksi kortti tilille, jota ainoastaan mä pääsin hallinnoimaan ja sitten kumpikin siirsi sinne milloin sattuu ja mitä sattuu, Hussi nauraa.

– Me sovittiin ensin, että laitetaan viisi hunttia, että sillä woltitetaan ja ostetaan safkaa ja käydään rafloissa. Että molemmat laittaa viisi hunttia kuussa. Sit me vaan oltiin yhtäkkiä silleen, että ei siellä oo fyrkkaa enää. Se vaan kuoli se koko homma, Harkimo sanoo.

Yhteisen tilin käyttäminen loppui, mutta sitä ei suljettu.

– Se tili on edelleen olemassa, ja siellä on ehkä kaksi euroa rahaa tällä hetkellä, Hussi sanoo.

Pariskunnalla on toinenkin yhteinen tili, joka perustettiin asuntolainaa varten. Pari rakentaa Sipooseen omakotitaloa ja tililtä maksetaan muun muassa rakentamiskuluja ja sähkölaskuja.

– Mehän tehtiin kaikki niin sanotusti ei oppikirjasta, kun me alettiin seurustelemaan. Meillä oli jo 900 000 euron asuntolaina neljän kuukauden seurustelun jälkeen puoliksi, sitten meillä oli yhteinen yritys varmaan kolmen kuukauden jälkeen. Siinäpä sitten syvään päähän suoraan, Hussi nauraa.

He laittavat asuntolainatilille rahaa säännöllisin väliajoin, mutta yhteinen rahankäyttö on heille edelleen mysteeri.

– Me maksamme ihan miten sattuu. Veikkaan, että meidän kolmen vuoden seurustelun aikana – jos nyt tasaisi puntit – olemme aika tasoissa. Mutta en osaa sanoa, onko Janni maksanut kolme tonnia enemmän vai olenko minä maksanut kolme tonnia enemmän, Harkimo arvelee.

Ennakkoluuloja molempia kohtaan

Hussi on saanut seurustelun aikana kuulla ikäviä kommentteja motiiveistaan olla Harkimon kanssa. Koska Joelin taustalla on varakas perhe, Jannin kuvitellaan olevan hänen rahojensa perässä. Pari korostaa, että itse asiassa Jannin tulot ovat Joelin tuloja suuremmat.

Myös Joel on joutunut kuulemaan koko elämänsä ajan, että eläisi isänsä Hjallis Harkimon siivellä.

– Niin kauan kun mä oon kuka mä oon, niin joku sanoo, että mä elän Hjalliksen rahoilla ja joku sanoo sen jälkeen, että sä oot mun kanssa Hjalliksen rahojen takia. Ainoa asia, mikä sen voi korvata on, että Hjallis menee konkkaan ja sitä me ei haluta, Harkimo nauraa.

Harkimo ei halua vaikuttaa kiittämättömältä, mutta tiedostaa, että tunnetun liikemiehen poikana olemisen varjopuoli on se, että hän tulee ”aina olemaan Hjalliksen poika”.

Harkimo ja Hussi ovat olleet yhdessä vuodesta 2018 lähtien. He menivät kihloihin 2021 syyskuussa ja häitä on tarkoitus juhlia 2022 kesällä.

Lähde: Supla / Seminuoret sijoittajat

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT