Janni Hussi ulosajossa – auto pahassa kunnossa, kuva!


Jo maailmallakin mainetta saanut rallikartturi Janni Hussi raportoi Espanjasta ikävemmissä tunnelmissa.

Kaksikko Lauri Joona – Janni Hussi on ajanut Espanjassa ulos tieltä. Auto on romuttunut.

-Täällä ollaan pari päivää ajettu asfalttitestiä hienoilla baanoilla. Kuten toisesta kuvasta näkyy (paina nuolta kuvassa) rajoja lähdettiin hakemaan, ne löydettiin ja mentiin hieman ylikin. Tätä se ralli välillä on, mutta ei me lannistuta, Hussi kertoo.

-Hyvää oppia kuitenkin saatiin taas rutkasti lisää pankkiin!

Parivaljakko on ehtinyt ajaa kimpassa jo toista tuhatta nuottikilsaa ja kuudessa eri maassa.

Hussin kartturiura on ollut nopea ja nousujohtoinen ja hän on saanut mainetta myös ulkomaisissa medioissa. Hän toimi Sami Pajarin kartanlukijana Lahti Historic Rallyssa elokuussa 2022 sekä Liettuassa ajetussa rallissa, jonka kaksikko voitti. Alkuvuodesta 2023 hän toimi Matias Henkolan kartanlukijana Jyväskylän Talvirallissa. Kaudella 2023 Hussi on toiminut Heikki Kovalaisen kartanlukijana rallin SM-sarjassa. Ensimmäinen yhteinen kilpailu oli Kuopion SM-rallissa helmikuussa. Kesäkuussa 2023 Kovalainen ja Hussi sijoittuivat kuudenneksi Itärallissa.

Heinäkuussa 2023 Janni osallistui puolestaan Ruotsin EM-ralliin yhdessä Lauri Joonan kanssa. He sijoittuivat viidensiksi. Heinäkuussa Hussi ja Joona osallistuivat Rooman EM-ralliin. Lahden SM-rallissa Kovalainen ja Hussi sijoittuivat seitsemänneksi SM1-luokassa. Joona ja Hussi aikovat kilpailla yhdessä WRC2-sarjassa kaudella 2024. Lokakuussa 2023 Joona ja Hussi osallistuvat Keski-Euroopan ralliin.

SUOSITUIMMAT