Jannika B:n uusi sinkku on P.A.S.K.A.


Jannika B kiittää ja haistattaa yllätyssinkullaan.

Jannika B on julkaissut uuden singlen ”P.A.S.K.A.” Nimensä mukaisesti kappale on räväkkä avautuminen, jonka päällisin puolin kepeässä sanoituksessa piilee vakavaakin asiaa. Kappaleen ytimessä ruoditaan sitä, kuinka huono ihmissuhde voi myrkyttää mieltä vielä pitkään sen loppumisen jälkeenkin.

– Päässäni oli muhinut ajatus ’Kiitos kun rikoit mut’-teemaisesta biisistä jo pidemmän aikaa. Emma-gaalassa 2022 tapahtui jotain, joka lopulta sai hehkulampun syttymään. Sattumoisin olin sopinut seuraavalle viikolle biisinkirjoitussession Jonas Olssonin ja Kyösti Salokorven kanssa. Esitin heille idean biisistä ja ”P.A.S.K.A.” syntyi neljässä tunnissa ihan mahtavassa flowssa! Jannika kertoo biisin syntymisestä.

”P.A.S.K.A.”:n voi jokainen kuulija muuntaa oman elämänsä tilanteisiin jos on jäänyt ihmissuhteesta jotain hampaankoloon.

– Kappale haistattaa paskat – sillai hyvällä. Olen nimittäin ajan kuluessa tajunnut, että tietyt tapahtumat ja henkilöt ovat kukin tavallaan iskeneet minuun isoja säröjä, jotka lopulta saivat suojamuurini rikki ja hajoittivat minut. Kiitos tämän, sain mahdollisuuden korjata paloista paremman ja vahvemman version itsestäni. Ajatuksessa piilee kermiikkaan liittyvä japanilainen Kintsugi-filosofia, keramiikkaan itsekin hurahtanut Jannika B kertoo.

”P.A.S.K.A.” peilaa teemoja, joita Jannika B on kokenut itselleen tärkeiksi uuden levyn teossa: oman kasvun käsittelyä, omien rajojen ja jaksamisen tiedostamista sekä laajemmin naisnäkökulmia niin artistina kuin elämässä muutenkin.

– Joku sanoi, että olen puhjennut uusien biisien myötä kukkaan – en ole. Minä en ole kukkanen. Olen kasvattanut piikit. Olen kaktus. Selviän kaikesta, Jannika B kertoo pilke silmäkulmassa.

Kesän tulevilla keikoilla juhlitaan myös Jannika B:n 10-vuotista artistitaivalta. Uusien kappaleiden ”Manian” ja ”P.A.S.K.A.”:n lisäksi keikoilla kuulla jo klassikoksi nousseita megahittejä, kuten ”Seuraavaan elämään”, ”En luovu susta koskaan” ja ”Aamun takana”. Setissä kuullaan takuuvarmasti myös Vain elämää -ohjelman 11. kauden jättihitiksi noussut ja sarjan Youtube-katsojaluvuissa historiaa tehnyt koskettava versio Klamydian ”Pyyntö”-kappaleesta.

Jannika B on innoissaan keikkakesästä.

– Kesän keikoille lähdetään uuden bändin kanssa, jonka taidonnäytteitä kuullaan jo P.A.S.K.A. -sinkulla. Mukana on Suomen parhaimpiin rumpaleihin kuuluva Risto Rikala, kitarassa Robin Packalenin riveistä tuttu, Suomen Brian Maynakin tunnettu Tomas Niemistö ja matalataajuusosastosta vastaa nöyrä superstarba Arttu Kuusisto. Pitkän keikkatauon jälkeen jännittää palata keikoille, mutta bänditreenien jälkeen olin aivan pähkinöinä! Olen suunnitellut mageen ja minun näköisen visuaalisen ilmeen keikoille – laserkantri, Twin Peaks ja minun sielunmaisemani kohtaavat Suomen suven!

Jannika B julkaisi pitemmän tauon jälkeen uutta musiikkia helmikuussa ”Mania”-sinkun muodossa. ”Manian” edeltäjä, Toinen nainen -albumi, on ylittänyt platinarajan. ”Mania” on löytänyt tiensä hyvin radioaalloille sekä kuulijoiden soittolistoille ja on saanut valtavasti palautetta. Uudelleen löytynyt yhteys tuttuun tuottajaan Jonas Olssoniin on ollut hedelmällistä. ”P.A.S.K.A.”-single on tarttuva kesäbiisi ja syksyllä on luvassa ”Ihmisen muotoinen” -single ja samanniminen kirjajulkaisu. Lokakuussa julkaistavasta kirjasta saattaa saada valaistusta myös ”P.A.S.K.A.”-kappaleen inspiraatiosta.

Jannika B keikoilla:

ma 11.07. Aitoo, Kirkastusjuhlat
ke 13.07. Nivala, Uikon taikaa
to 14.07. Seinäjoki, Vauhtiajot
pe 15.07. Jyväskylä, Suomipop festiva
la 16.07. Oulu, Suomipop festivaali
pe 22.07. Tampere, Tammerfest
la 23.07. Vantaa, Tikkurila Fest   to 28.07. Kuopio, Kuopiorock
pe 29.07. Turku, DBTL
pe 05.08. Vaasa, Vaasa Festival
la 06.08. Kemi, Satama Open Air
la 20.08. Espoo, Tapiola Festivaali
pe 26.08. Kajaani, Kainuun musiikkijuhlat
la 27.08. Kokkola, Venetsialaiset

SUOSITUIMMAT