Jättiyllätys: Marko Hietala jättää Nightwishin ja vetäytyy julkisuudesta!


Suurta kansainvälistä suosiota nauttivan Nightwish-yhtyeen basisti ja laulaja Marko Hietala, 54, ilmoitti tänään somessa jättävänsä yhtyeen ja julkisuuden. Hietala oli myös viime syksynä esitetyn Masked Singer Suomi -sarjan toisen kauden voittaja Tohtori-hahmollaan.

Eroilmoituksen yhteydessä Hietala avautuu tunteistaan varsin suorasanaisesti. Hän sanoo, ettei ole enää muutamaan vuoteen tuntenut oloaan hyväksi.

Hietala kritisoi, että suuret suoratoistopalvelut vaativat luovan työn artisteilta toimistotyöaikoja ja tuotot jakautuvat epäreilusti, jopa artistien keskuudessa.

– Olemme musiikkiteollisuuden banaanivaltio. Suurimmat kiertuejärjestäjät puristavat osuuden jopa omasta tavarakaupastamme ja maksavat osinkoja Lähi-Itään, Hietala tilittää.

Hietala sanoo kuluneen vuoden pakottaneen hänen olemaan kotona ja miettimään elämäänsä. Hän huomasi olevansa pettynyt edellä mainitsemiinsa sekä muihin asioihin.

Hietala sanoo, että laulaakseen, soittaakseen ja kirjoittaakseen musiikkia, hänen hänen täytyy löytää uusia syitä ja inspiraatioita. Hän myös muistuttaa kärsineensä kroonisesta masennuksesta.

– Jos jatkan näin, se olisi vaarallista minulle ja ympärilläni oleville ihmisille.

Hietala kertoo ajatustensa olleen aiemmin synkkiä, mutta että kaikki on nyt paremmin. Hänellä on tukena kaksi poikaa, vaimo, muu perhe, ystävät, koira ja paljon rakkautta.

Hietala ei usko pysyvänsä pois musiikkialalta pysyvästi. Hän myös tyrmää kaikki mahdolliset salaliittoteoriat päätöksestään ja mahdolliset vihjaukset, että Tuomas Holopainen liittyisi asiaan mitenkään. Hietalan mukaan moiset vihjaukset olisivat loukkaus häntä, Holopaista sekä vapaata ajatteluaan kohtaan. Hietala sanoo, että päätös on koko bändille surullinen asia.

Lopuksi Hietala pyytää, että hänet jätettäisiin täysin rauhaan vuoden 2021 aikana, jotta hän voi käsitellä asioita ja suunnitella tulevaa. Hän toivoo voivansa kertoa uusista suunnitelmistaan vuonna 2022.

– Mutta se ei ole lupaus.

– Olen niin pahoillani tästä, hän päättää kirjoituksensa.

Nightwish on ilmoittanut kunnioittavansa Hietalan päätöstä ja toivoo hänelle kaikkea hyvää. Tulevalla yhtyeen maailmankiertueella Hietalan korvaa ”sessiobasisti” .

Alla Marko Hietalan englanninkielinen ilmoitus virallisella Instagram-tilillään.

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT