Masked Singerissä kaikkien aikojen vedätys – yllätysvoittajalla vainua kakkosesta


Masked Singer Suomi -ohjelman panelistit olivat täysin kuutamolla kilpailun voittajasta Tohtorista sekä toiseksi tulleesta Hiirulaisesta.

Masked Singer Suomen lauantaina päättynyt toinenkin kausi oli täynnä yllätyksiä. Ensimmäisenä pudonneen Pöllön maskin takaa paljastui ohjelman juontajan Ile Uusivuoren niin ikään juontajana kunnostautunut vaimo Maria Hintikka, joka oli onnistunut pitämään osallistumisensa täydellisesti salassa mieheltään.

Ohjelman panelistit Janne Kataja, Jenni Kokander, Maria Veitola ja Christoffer Strandberg eivät arvanneet Hintikkaa eikä kovin montaa muutakaan hahmoa, mutta loppua kohden tahti parani. Hertaksi tiedettiin selkeästi Susanna Laine, Taikahatuksi Krista Siegfrids sekä finaalissa kolmanneksi sijoittunut ja koko kauden ajan vain englantia puhunut Pakkanen Mikko Leppilammeksi.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Hiirulainen, jonka henkilöllisyys oli Masked Singer Suomen kaikkien aikojen vedätys. Janne Kataja oli ainoa panelisti, joka epäili hahmoa mieheksi. Hän oli ensin väläyttänyt hyvän ystävänsä Tammisen nimen, mutta hylkäsi sen, koska vinkit viittasivat vahvasti Tampereelle, josta Tamminen ei ole kotoisin. Katajan arvaus oli Sami Hintsanen. Niin Katajan kuin muidenkin leuat loksahtivat auki, kun naiselta kuulostaneen Hiirulaisen maskin takaa paljastui imitaattori Jarkko Tamminen!

Yhtä lailla yllätys oli kilpailun voittajan eli Tohtorin maskin takaa paljastunut Nightwish-yhtyeen Marko Hietala, jota kukaan ei arvannut.

Niin Tamminen kuin Hietalakin kertoivat lähetyksessä nauttineensa suuresti siitä, miten kuutamolla panelistit olivat koko sarjan aikana heidän henkilöllisyydestään. Molempien perhepiirissä sekä sosiaalisessa mediassa oli kuitenkin jo alettu arvailla molempien osallistumista kisaan.

Tamminen julkaisi Instagramissa kuvan studiosta ja kiitteli tuotantoryhmää, panelisteja sekä seuraajia varsinkin hyvästä salapoliisityöstä.

– Erityiskiitos kaikille ”salapoliiseille” somessa! Oli hienoa nähdä, miten te pääsitte pikkuhiljaa jäljille! 😊 Suurimman nautinnon aiheutti se, että panelistit ei arvanneet – vaikka lähellä se oli! 😆

Hietala kertoi MTV:lle olevansa voitostaan hämmentynyt ja onnellinen.

– Kaikki kisan hullusta ja absurdista puolesta lienee jo puhuttu, ja allekirjoitan ne puheet omalta kohdaltani. Onneksi rakastan omituisuuksia. Itselleni henkilökohtainen kulma löytyi naamiaisista. Kun 30 vuotta keikkaa tehnyt mies saa yhtäkkiä mahdollisuuden lauleskella odottamattomia erilaisuuksia maskin takaa, niin se oli Vapautta V:llä: ei ennakko-odotuksia, ei velvoitteita sopia kaavaan ynnä muuta. Ja tietysti itse panelistien vedättämisestä tuli oma hieno lisänsä. Se oli makoisaa.

– Kiitokset tietysti katsojille suuresta innostuksesta ja lisää kiitoksia tutuille ja faneille, jotka sinnikkäästi yrittivät karistaa totuuden ulos minusta. ”Itse olet hoitsu”, oli vakiovastauksiani heille. Tietysti isot kiitokset myös tuotannon joka osiolle ja henkilölle. Tällaisena vuonna asioiden kasassa pitäminen turvallisesti oli ehdottomasti kunnioituksen arvoista. Turvallista, lämmintä joulua ja vapaampaa uutta maailmaa 2021″.

Kaksikko vieraili maanantaiaamuna MTV3:n Uutisaamussa, jossa Tamminen myönsi ettei hänellä itsellään ollut aavistustakaan Tohtorista. Hietala puolestaan paljasti tunnistaneensa Hiirulaisen lauluäänestä, että kyseessä oli naista esittävä mies.

Masked Singer Suomen hahmoina nähtiin syksyn aikana finalistien lisäksi (putoamisjärjestyksessä) Marja Hintikka (Pöllö), Ina Mikkola (Tikru), Kari Kanala (Geggonen), Timo Jutila (Mörkö), Maija-Liisa Peuhu (Kukka), Roman Schatz (Laiskiainen), Petri Nygård (Viikinki), Susanna Laine (Hertta) ja Krista Siegfrids (Taikahattu).

Alla Hietalan ja Tammisen julkaisuja Instagramissa voiton ratkeamisen jälkeen sekä molempien finaaliesitykset.

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT