Jo lähes 300 koronatartuntaa Pietarista palanneilla – THL ja HUS: Kaikkien kisaturistien mentävä testiin


Venäjältä Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneiden suomalaiskatsojien koronatartuntojen määrä kasvaa kohisten.

THL:n ylilääkäri Otto Helve arvioi Ilta-Sanomille, että Suomessa on jo lähes 300 Pietarissa koronatartunnan saanutta henkilöä.

Suurin osa tartunnoista on havaittu Uudellamaalla. HUS tiedotti maanantaina, että sen alueella on todettu 202 tartuntaa Venäjältä palanneilta kisaturisteilta.

Maanantaina 28.6. on HUSin sairaaloissa hoidettavana koronavirustartunnan vuoksi 12 potilasta, joista yksi on tehohoidossa ja kahden tartunta liittyy Venäjän matkailuun.

– Tilanne on äärimmäisen huolestuttava ja edellyttää vastuullisuutta. Mikäli henkilö on saanut negatiivisen testituloksen Venäjällä tai rajalla otetusta näytteestä, tämä ei vielä tarkoita, että tartuntaa ei olisi. Kaikkien Venäjällä matkustaneiden käyneiden tulee käydä testissä, kun maahantulosta on kulunut vähintään 72 tuntia ja lisäksi aina, jos oireita on, toteaa HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Myös THL:n Helve korostaa, että kaikkien Pietarissa olleiden on nyt erittäin tärkeää välttää kontakteja ja käydä koronatestissä. Helve pitää todennäköisenä, että koska deltavariantti jyllää vahvasti Pietarissa, sen osuus myös suomalaistartunnoista on suuri, vaikka tarkka tieto asiasta saadaan vasta viikon tai parin päästä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT