Kaikki mitä sinun tulee tietää uudesta Google Pixel Watch 2 -älykellosta


Älykellomarkkinoilla on nähty valtavaa innovaatiota ja edistystä viime vuosien aikana. Ja kun puhutaan innovaatiosta, on Google aina mukana keskustelussa. Uusin tulokas heidän älykellotarjonnassaan, Google Pixel Watch 2, on jälleen nostanut rimaa älykellojen maailmassa.

Tämä uusi laite edustaa yhtiön viimeisintä yritystä yhdistää teknologia ja käytettävyys käyttäjän ranteeseen. Tässä artikkelissa tarkastellaan lähemmin, mitä ominaisuuksia ja teknisiä yksityiskohtia Pixel Watch 2 sisältää ja kuinka se pärjää vertailussa muihin markkinoilla oleviin laitteisiin.

Yleiskatsaus ja ulkoasu

Ulkoasun osalta Google Pixel Watch 2 on suunniteltu yksinkertaisemmaksi ja minimalistisemmaksi, mikä heijastaa monien nykyisten teknologisten laitteiden suuntausta kohti pelkistettyjä muotoiluja. Hienon kuoren alla jyllää Androidin tehokas digitaalinen alusta Wear OS 4.

Rungon materiaalit ovat saaneet päivityksen edellisestä mallista, ja Pixel Watch 2:ssa on korostettu kestävyyttä ja mukavuutta. Kellotaulun näyttö on saanut päivityksiä niin resoluution kuin värienkin osalta, ja se on nyt entistä terävämpi ja eloisampi. Kellon reunat ovat kaarevat, mikä antaa sille sulavamman ilmeen.

Rannekkeiden vaihto on tehty helpommaksi, ja Google on laajentanut valikoimaa erilaisilla materiaaleilla ja väreillä, jotta käyttäjät voivat personoida kelloaan entistä enemmän oman makunsa mukaan.

Vaikka monet muutokset ovatkin hienovaraisia, ne yhdessä luovat kuvan siitä, että Google on kuunnellut käyttäjäpalautetta ja pyrkinyt tuomaan markkinoille laitteen, joka ei ainoastaan toimi hyvin, vaan myös näyttää hyvältä.

Tekniset tiedot

Pixel Watch 2:n mitat ovat 41 x 41 x 12.3 mm ja se painaa vain 31 grammaa, mikä tekee siitä kompaktin ja kevyen. Sen rakenteessa yhdistyvät Gorilla Glass 5 -lasipinta ja alumiininen runko, jotka takaavat kestävyyden sekä tyylikkään ulkoasun.

Kello tukee GSM, HSPA ja LTE -verkkoja ja on varustettu eSIMillä, mikä mahdollistaa monipuoliset yhteydet ilman perinteistä SIM-korttia. Yksi erottuva ominaisuus on sen 50 metrin/5ATM vedenkestävyys sekä ECG-sertifiointi, jotka tekevät siitä luotettavan kumppanin moniin ympäristöihin.

Sen 1,2-tuumainen AMOLED-näyttö on erittäin kirkas, sillä se saavuttaa jopa 1000 nitin huippukirkkauden. Resoluutio on 450 x 450 pikseliä, mikä takaa terävän kuvanlaadun. Lisäksi aina päällä oleva näyttöominaisuus mahdollistaa tiedon nopean tarkastelun ilman erillistä herättämistä.

Laitteessa on Android Wear OS 4 -käyttöjärjestelmä, joka pyörii Qualcomm 5100:llä. Tallennustilaa on 32GB, ja RAM-muistia on 2 GB, mitkä riittävästi hyvin erilaisille sovelluksille ja isommillekin tiedostoille.

Sensoripuolella Pixel Watch 2 on varustettu monilla moderneilla sensoreilla, kuten kiihtyvyysmittarilla, sykemittarilla ja kompassilla. Erityisen maininnan ansaitsevat UWB-tuki ja uudet terveyssensorit, kuten SpO2 ja iholämpötila. Linkin takaa voit lukea mitä Helsingin Sanomissa on kirjoitettu äkillisten terveyttä uhkaavien tilojen havainnoimisesta näiden kaltaisilla ominaisuuksilla.

Akku on 306 mAh Li-Ion, joka on kiinteä. Mainostettu latausaika on vaikuttava: 80 % vain 45 minuutissa.

Käyttökokemukset arjessa

Android Wear OS 4 -käyttöjärjestelmä tarjoaa intuitiivisen käyttöliittymän, joka sopii sekä ensikertalaisille että kokeneemmille älykellojen käyttäjille. Käyttöjärjestelmän mukana tulee laaja valikoima sovelluksia, jotka on suunniteltu erityisesti ranteessa käytettäväksi – esimerkiksi kuntoiluun, viestintään ja musiikkiin kuunteluun.

Yksi huomionarvoinen piirre on eSIM-tuki, joka mahdollistaa datayhteyksien ja puheluiden käytön ilman älypuhelinta. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi lenkkeilijöille tai niille, jotka haluavat jättää puhelimensa kotiin mutta pysyä silti pysyä yhteydessä virtuaaliseen maailmaan.

Kellon terveyteen liittyvät ominaisuudet, kuten sykkeen seuranta, SpO2-mittaus ja ECG, tekevät siitä erinomaisen kumppanin kuntoilijoille ja terveydentilaansa seuraaville. Iholämpötilan ja ihonjohtavuuden sensorit voivat antaa lisätietoa kehon hyvinvoinnista ja stressitasoista. Näiden ominaisuuksien ansiosta älykello voi auttaa parantamaan käyttäjänsä yleistä terveyttä.

Kellon Always-On -näyttöominaisuus takaa, että tärkein tieto on aina vain yhden vilkaisun päässä, ja 1000 nitin kirkkaus tekee näytöstä luettavan jopa suorassa auringonvalossa. Always-On -ominaisuus mahdollistaa myös esimerkiksi erilaisten kellotaulujen käytön, joilla omaa tyyliään voi muokata.

Akkukesto on usein yleinen huolenaihe älykelloissa, mutta Pixel Watch 2:n tehokas ja energiatehokas prosessori yhdistettynä sen nopeaan latausominaisuuteen tarkoittaa, että kello pysyy käyttövalmiina pitkin päivää ja tarvittaessa latautuu nopeasti.

Onko Pixel Watch 2 ostamisen arvoinen?

Google Pixel Watch 2 on epäilemättä vaikuttava lisäys älykellojen markkinoille. Se yhdistää huipputason laitteiston, elegantin muotoilun ja käyttäjäystävälliset ominaisuudet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kellon vahvuudet, kuten eSIM-tuki, terveydentilan seuranta ja Always-On -näyttö, ovat ominaisuuksia, jotka erottavat sen monista kilpailijoistaan. Sen kyky toimia itsenäisesti ilman älypuhelinta tekee siitä houkuttelevan valinnan niille, jotka etsivät puhelimesta riippumatonta älykelloa.

Lopulta päätös siitä, onko Pixel Watch 2 ostamisen arvoinen, riippuu yksilön tarpeista ja toiveista. Jos etsit teknisesti edistyksellistä Android-kelloa, saattaa Google Pixel Watch 2 hyvin olla juuri sinulle sopiva valinta.

SUOSITUIMMAT