Karu paljastus Patrik Laineen penkityksen syystä


Columbus Blues Jacketsiin Winnipeg Jetsistä siirtynyt NHL-tähti Patrik Laine penkitettiin jo neljännessä ottelussaan.

Laine pelasi puolustusalueella laiskasti, kun Carolina Hurricanes teki toisessa erässä 2-2 tasoitusmaalin. Columbuksen tiukasta kurinpidosta tunnettu päävalmentaja John Tortorella penkitti Laineen koko loppuottelun ajaksi, yli 26 minuutiksi.

Tortorellan mukaan penkityksen syy ei kuitenkaan ollut Laineen lepsu toiminta maaliin johtaneessa tilanteessa.

– Tähän liittyy monia asioita, ja ne pysyvät pukuhuoneen seinien sisällä, Tortorella sanoi ottelun jälkeen.

Tortorella lisäsi, että hän tekee, mitä täytyy.

– Viimeinen asia, jonka haluan tehdä, on penkittää pelaaja. Jos kuitenkin koen tarvetta tehdä niin, sitten minun täytyy tehdä se.

Penkityksestä nousi kohu ja monet alkoivat jo pohtia, tuleeko tuittupäisesti varsinkin nuoruusvuosinaan käyttäytyneen maalitaiturin ja tiukan Tortorellan yhteistyö jatkossa toimimaan. Fanit alkoivat jo arvostella Tortorellaan jälleen yhden huippupelaajan ajamisesta pois joukkueesta kurinpitonsa takia. Laineen vaihtokaupassa Winnipegiin matkannut Columbuksen tähtisentteri Pierre-Luc Dubois halusi itse pois joukkueesta.

The Columbus Dispatch -lehti katkaisi kuitenkin huhuilta siivet paljastamalla tietävänsä tarkalleen, mikä johti Patrik Laineen penkitykseen.

Lehti kertoo saaneensa tietää ”NHL-lähteeltä”, että Laine oli solvannut Columbuksen valmentajaa. Lehti sai vahvistuksen asialle myös toisesta lähteestä.

Lehti ei tiedä tarkkaan Laineen käyttämiä sanoja eikä solvauksen kohteen nimeä, joka oli oletettavasti joko hyökkääjien valmentaja Brad Larsen tai puolustajien valmentaja Brad Shaw. Larsen ja Shaw muodostavat päävalmentaja Tortorellan kanssa joukkueen takana otteluissa seisovan valmennuskolmikon. Joukkueen GM Jarmo Kekäläinen ei ole kommentoinut asiaa, eivätkä myöskään Laine tai hänen agenttinsa Mike Liut ja Andy Scott

Columbus voitti lopulta ottelun 3-2. Laine on tehnyt sitä edeltävissä kahdessa Columbus-pelissään yhteensä kolme maalia. Maalitykin pistesaldo viidestä pelaamastaan ottelusta tällä kaudella on 5+1.

Tortorella sanoi ottelun jälkeen puhuvansa Laineen kanssa puhdistaakseen ilmaa penkityksen syystä.

Omalle valmennukselle huutelu ei ole aivan vieras asia Laineelle. Elokuussa 2014 hän näytti keskisormea ja huuteli tappouhkauksia Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Mika Marttilalle Tshekki-tappion jälkeen. Laine passitettiin tuolloin kotiin kesken turnauksen.

Winnipegissä Laine antoi aika ajoin ymmärtää olleensa tyytymätön asemaansa joukkueessa, jossa valmentaja pompotteli häntä ketjusta toiseen eikä antanut yhtä paljon peliaikaa kuin muille joukkueen tähdille, vaikka Laine oli jo tulokaskaudellaan yksi koko NHL:n tehokkaimmista maalintekijöistä.

Kuva: Wikimedia Commons

SUOSITUIMMAT