Kirja: Näin paljon Irwin Goodman joi alkoholia päivässä


Yhdet vielä, Irwin -uutuuskirjassa käydään läpi kansanlaulaja Irwin Goodmanin eli Antti Hammarbergin elämää. Hän kuoli tammikuussa vuonna 1991.

Kirjassa kerrotaan Irwinin juomisesta ja omien sanojensa mukaan hän joi päivittäin jopa kolme Koskenkorva-pulloa, mutta tavallisemmin ”vain kaksi”.

Vuonna 1976 ystävät päättivät viedä huonossa kunnossa olevan laulajan katkaisuhoitoon. Tuolloin 33-vuotias Irwin vastusti hoitoon lähtöä, joten ystävät keksivät juonen. Nimittäin edesmennyt Vexi Salmi vihjasi, että auton takapenkillä on runsaasti alkoholipitoisia juomia ja näin Irwin hyppäsi kyytiin.

-Vexi juotti Antin umpihumalaan, minkä jälkeen hän ja Keihänen ajoivat suoraan Helsinkiin. Antille ei puhuttu sanaakaan matkan tarkoituksesta, sillä hänen tiedettiin vastustavan ajatusta. Auto pysähtyi vasta Mehiläisen edessä ja Antti aloitti katkaisuhoidon.

Vaikka Irwin lipsui raitistumisensa jälkeen useasti, niin hän kuoli kuitenkin selvinpäin. Kuolinsyy oli sydämen sepelvaltimoiden alkava kovettumistauti ja suonitulppa.

SUOSITUIMMAT