Kirsti Paakkasen omaisuus menee jaloon tarkoitukseen


92-vuotiaana menehtyneellä Kirsti Paakkasella ei ollut lapsia. Näin ollen hänen jättiomaisuudellaan ei ole lain sanelemia perijöitä. Lahjakkaana liikenaisena tunnettu Paakkanen listasi Marimekon pörssiin vuonna 1999. Tuolloin hän sai osuudestaan 40,5 miljoonaa markkaa.

Tämän jälkeen Paakkanen luopui Marimekon osakkeista pikku hiljaa kolmessa erässä. Iltalehden vuonna 2017 tekemän laskelman mukaan kauppojen hinta oli yhteensä nykyrahassa mitattuna yli 50 miljoonaa euroa.

Muutama vuosi sitten julkaistiin Jukka Saastamoisen kirjoittama kirja Rakentajan jälki – Ilpo Kokkila Kalmarin kylätieltä kauppatorille. Kokkila on Paakkasen tavoin kotoisin Saarijärveltä ja siksi myös Marimekon pelastajaa haastateltiin teoksessa. Paakkanen paljasti tuolloin, kenelle haluaa omaisuutensa menevän.

– Olen testamentannut kaiken omaisuuteni Suomen lahjakkaille lapsille. Suomi on palvellut minua hienosti. Maksan testamentillani rakkaudenvelkaa maalle, joka on maailman paras ja jossa asuu maailman upein kansa.

Paakkanen ei kuitenkaan tuonut esiin, tarkoittiko hän hyväntekeväisyysjärjestöjä vai yksittäisiä elämäänsä kuuluvia lapsia, vai kenties molempia.

SUOSITUIMMAT