Kisakuntoon kotitreenillä?


Liikunta on aina ollut osa minua ja siksi on luonnollista, että myös bikini fitness oli osana elämääni usean vuoden ajan. Ensimmäistä kertaa nousin kisalavalle kokeilumielessä vuonna 2014 ja jäin lajiin heti koukkuun. Nälkä kasvoi syödessä ja sitä kautta myös tavoitteet.

Treenasin monta vuotta tavoitteellisesti, erittäin kurinalaisesti ja elin kuuluisassa fitness-kuplassa. Olen kisannut yhteensä kahdeksat kisat.

Parhaat sijoitukseni ovat EM-kulta Italiassa vuonna 2017, sekä samana vuonna kulta ja hopea Grand Prix -kisoissa Saksassa. Nyt olen pitänyt pari vuotta kisataukoa ja varsinaisesti lavalle nouseminen ei ole enää se juttu, mutta liikunta edelleen on.
Ohjaan ryhmäliikuntaa Elixialla, mutta olen urheillut nyt parin vuoden ajan hyvin maltillisesti omaksi iloksi.

Saan jatkuvasti paljon kysymyksiä liittyen treeneihin, ruokavalioon sekä motivaatioon ja viimeaikoina olenkin suorastaan hukkunut kysymyksiin; Kuinka voisi treenata kotona? Voiko kotitreenillä saada tuloksia? Ja onko kotitreeni edes treeniä?

Pienten lasten vanhemmat törmäävät usein siihen tosiasiaan, etteivät pääse treenaamaan kuntosalille niin usein kuin haluaisivat; eletään ruuhkavuosia, on työkiireet, usein lapset ovat vuorotellen kipeinä, on yksinhuoltajien arki ja lapsiparkit auki hyvin rajoitetusti.

Koronan myötä pandemia on vienyt monet perheet taloudelliseen ahdinkoon, jonka vuoksi kuntosalijäsenyyksistä on pitänyt luopua.

On myös heitä, jotka kuuluvat riskiryhmään ja haluavat näinä aikoina välttää kuntosaleja. Ja sitten on myös heitä, jotka eivät vain syystä tai toisesta viihdy kuntosaleilla. Syitä tähän tämänhetkiseen kotitreenien kysymystulvaan sekä kiinnostukseen on siis monia.

Kysymyksistä inspiroituneena päätin laittaa itseni koekaniiniksi ja lähteä treenaamaan itseni lähes kisakuntoon; kotitreenillä!

Fitlife.fi -valmennuksista tuttu Sanna Rajala tsemppaa taustalla mukana, sillä vaikka tiedän kuinka tulee syödä ja treenata, on silti aina motivoivampaa treenata tavoitteellisesti, kun sulla on ”Coach”.

Sannalla on itsellään vuosien valmennuskokemus sekä kisakokemusta ja hänen kanssaan tulemme myös kuvaamaan koko projektin alusta loppuun jakaen yhdessä kaikille katsojille todella runsaasti hyödyllisiä vinkkejä ruokavalioon, treeniin ja kaikkeen siihen liittyen.

Vastaamme lukuisiin kysymyksiin, jaamme vinkkejä ruokavalioon sekä treeneihin ja toivottavasti inspiroimme muitakin nauttimaan liikunnasta sekä monipuolisesta ja terveellisestä ravinnosta sekä sitä kautta lisäämään kokonaisvaltaista hyvinvointia aina elämäntavaksi asti ilman, että se vaatii jäsenyyttä mihinkään. Ainoa mitä tarvitset on motivaatio ja tekemisen ilo!

Itse uskon, että kotitreeni on tehokasta siinä missä salitreenikin, joten haluan tällä ”kokeella” kumota ennakkoluuloja kotitreenejä kohtaan. Haluan testata ja myös todistaa kuinka tehokasta ja monipuolista aliarvostettu kotona treenaaminen voi parhaimmillaan olla ja kuinka kovaan kuntoon kotona voi oikeilla valinnoilla päästä.

Haluan tehdä tämän oman kokeilun kaikkien heidän vuoksi, joilla ei ole mahdollisuutta kuntosalitreenaamiseen ja ovat sitä kautta menettämässä myös motivaation urheiluun sekä kaikkien heidän, joiden mielestä kotona treenaaminen ei voi olla tehokasta.

Liikunta on lääke, sanotaan. Se on juurikin sitä. Liikunta auttaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin, unen laatuun ja kaikkien edellämainittujen kautta koko elämän laatuun. Joten lähde seuraamaan matkaani, kuinka yksinkertaisilla jutuilla ja oikeilla valinnoilla voi päästä elämänsä kuntoon!

Aluksi matkaani voi seurata täällä blogissa sekä mun omalla sekä Fitlifen Instagram-tilillä. Myöhemmin näet kaiken myös netti-tv:stä!

Fitlife-valmennuspalvelut myyvät Starttaa Hennan kanssa -paketteja, joten jos haluat aloittaa matkan yhdessä mun kanssa, tilaa ruokavalio itsellesi osoitteesta fitlife.fi ja lähde mukaan!

Mun treeneissä ovat mukana tietysti parhaat Boost By Henna -lisäravinteet, jotka voi tilata osoitteesta lisaravinnekauppa.fi

SUOSITUIMMAT