Korona-ajan hankinnat ärsyttävät nyt ihmisiä – ”vihaan katsoakin niitä”


Pandemian aikana ihmiset ovat viettäneet enemmän aikaa kotona. Moni talous on hankkinut jos jonkinlaisia asioita saadakseen ajan kulumaan paremmin. Korona-ajan hankinnat ja tavarapaljous on alkanut kuitenkin ärsyttää monia.

Kuluttajakyselyssä tiedusteltiin ihmisiltä, minkälaisia hyödykkeitä he ovat hankkineet kotiinsa. Esimerkiksi kuntoilulaitteet, viihde-elektroniikka ja polkupyörät ovat olleet kysyttyjä verkkomyyntitilastojen mukaan.

Eräs pariskunta oli hankkinut kotiinsa koiran, mutta sittemmin lemmikki on muodostunut taakaksi.

– Koira on kovin söpö, mutta isompi kuin ajattelimme sen olevan. Tässä menee 15 vuotta elämästäni. Millainen olen sitten, kun koirasta viimein aika jättää, nainen tuumailee.

Pariskunta ei kuitenkaan halua luopua koirastaan moraalisista syistä, mutta kuten tunnettua, koira vaatii paljon aikaa, kuten myös rahaa ja huomiota, tehden esimerkiksi matkustamisesta haastavampaa.

Hankintoja, joista ei pääse eroon

Vox-verkkosivulla kerrottiin muun muassa Marta Crillyn ostamasta terassinlämmittimestä, jonka hän hankki illanistujaisia varten. Laite menetteli käytössä, mutta hän halusi silti hankkiutua eroon siitä. Vaan sepä ei kelvannutkaan muille, ei edes lahjoitettuna.

Los Angelesissa majaileva pariskunta puolestaan sijoitti YouTube-videon perusteella polkupyöriin. Pariskunnan mies hankki jopa vetokoukun autoonsa, jotta pyöriä voisi kuljettaa helposti. Kaupunki ja sen ympäristö ei kuitenkaan sopinut pyöräilylle alkuunkaan ja vetokoukku oli käytössä yhden ainoan kerran.

– Vihaan katsoakin niitä, koska ne muistuttavat meidän tuhlanneen paljon rahaa, pariskunta harmittelee, muttei kehtaa myydäkään pyöriä tappiolla eteenpäin.

Vox-verkkolehden mukaan kyse on ollut ilmiöstä, joka ratkaistaan rahan käytön ja materiaalin avulla, joka on tyypillistä amerikkalaisessa yhdyskunnassa.

Päällimmäisenä mieleen on kuitenkin jäänyt ostokatumusta.

Lähde: Vox
Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT