Koronavuosi näkyi selkeästi nettihauissa – nämä olivat suomalaisten suosikkituotteet vuonna 2020


Koronapandemia näkyi myös netin hakutuloksissa.

Puolueettoman hintavertailupalvelu Hintaoppaan datasta selvisi, että vuoden 2020 haetuin tuote oli marraskuun puolessa välissä julkaistu Sony PlayStation 5 -pelikonsoli. Konsolin valtavasta suosiosta kertoo se, että tuote nousi kuukaudessa koko palvelun vuoden haetuimmaksi. Toiseksi eniten etsittiin Apple iPhone 11 -puhelinta ja kolmanneksi eniten Polar Ignite -urheilukelloa.

– Kymmenen suosituimman tuotteen lista täyttyy tekniikasta ja elektroniikasta, mutta koronavuosi näkyy hauissa. Listalla on kaksi urheilukelloa ja useita pelikonsolimalleja. Tänä vuonna (2020) on haluttu pitää huolta omasta kunnosta liikkumalla ja ulkoilemalla, mutta aikaa on vietetty paljon myös kotona ja viihdykkeet ovat tulleet tarpeeseen, kertoi Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett joulukuun lopussa.

Neljänneltä sijalta löytyy Samsung Galaxy S10 -puhelin ja viidenneltä sijalta Polar Vantage M -urheilukello. Kuudenneksi suosituin tuote oli Sony PlayStation 4 Pro ja seitsemänneksi suosituin PlayStation 5:n Digital Version. Kuluttajia kiinnostivat myös Samsung Galaxy S10 Plus -puhelin, Microsoft Xbox Series X -konsoli ja Apple iPhone XS.

Joulun jälkeisten alennusmyyntien keskimääräinen alennusprosentti 2

Joulun jälkeiset alennusmyynnit alkoivat heti joulupäivänä 25. joulukuuta. Keskimääräinen alennusprosentti jäi kuitenkin todennäköisesti pieneksi, sillä esimerkiksi vuoden 2019 tapaninpäivän keskimääräinen alennusprosentti Hintaoppaan klikatuissa tuotteissa oli vain 2. Hintoja verrattiin marraskuun ensimmäiseen päivään. Alennusten kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä vaikka vuoden 2019 tapaninpäivä 26. joulukuuta oli kuukauden edullisin ostospäivä, osalla tuotteista hinnat myös nousivat jopa kolmanneksella.

– Viime vuonna (2019) hinnat nousivat 33 prosentilla tuotteista ja laskivat 34 prosentilla tuotteista. Tämä selittää osaltaan myös vaatimatonta keskimääräistä alennusprosenttia. Hyviäkin tarjouksia voi löytää, mutta euromääräinen hinnanmuutos kannattaa tarkistaa ennen kuin tekee ostoksen, Matinvesi-Bassett sanoi.

Eri tuotekategorioista suurin keskimääräinen alennusprosentti oli vuonna 2019 televisioissa, joissa alennukset olivat keskimäärin 7,4 prosenttia. Kannettavien kaiuttimien keskimääräinen alennusprosentti oli 6,8 ja kauko-ohjattavien lelujen 5,1. Suosituin kategoria oli matkapuhelimet, jossa keskimääräinen alennusprosentti oli 3,3.

Hintaoppaan vuoden 2020 suosituimmat brändit

 1. Samsung
 2. Sony
 3. Apple

Hintaoppaan vuoden 2020 suosituimmat tuotteet

 1. Sony PlayStation 5 (PS5)
 2. Apple iPhone 11 64GB
 3. Polar Ignite
 4. Samsung Galaxy S10 SM-G973F/DS 128GB
 5. Polar Vantage M
 6. Sony PlayStation 4 (PS4) Pro 1TB
 7. Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition
 8. Samsung Galaxy S10 Plus SM-G975F 128GB
 9. Microsoft Xbox Series X 1TB
 10. Apple iPhone XS 64GB

Hintaopas kerää kuluttajille 830 verkkokaupan hinnat yhdelle sivulle. Palvelussa on 521 844 indeksoitua tuotetta ja 2 348 048 indeksoitua hintaa. Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille.

SUOSITUIMMAT