Kristiina Komulainen kieltäytyi poliisilaitoksen työtarjouksesta – lopettaa uransa poliisina


Nelikymppisenä uraansa juontohommista ja media-alalta poliisiksi vaihtanut Kristiina Komulainen, 43, ja alkoi työskennellä kunniaväkivaltarikosten parissa. Yllä olevalla videolla Komulainen juhlii vuonna 2015 johtamansa Loop-radiokanavan vuoden valtakunnallinen radio -palkintoa.

Viime lauantaina Komulainen yllätti ilmoittamalla sosiaalisessa mediassa, että päättää uransa poliisina.

– On aika jatkaa matkaa ja leventää jälleen uraa. Kohdallani työ tässä muodossa poliisiorganisaation sisällä jää kevään aikana taakse, Komulainen kertoo Facebookissa ja Instagramissa.

Komulainen sanoo kieltäytyneensä poliisilaitoksen työtarjouksesta.

– Olen oppinut tuntemaan, kun aikaikkuna siirtyä eteenpäin on auki ja se on nyt. Vaikka tarjolla Poliisissa oli upea asiantuntijan rooli vakituisessa virassa, niin intuitio ohjaa nyt tähän suuntaan.

Komulainen kertoo haluavansa valjastaa uudella tavalla käyttöön kerryttämäänsä monipuolista kokemusta eri aloilta.

– Viime vuodet poliisiopintojen parissa ja etenkin edelliset kaksi vuotta vanhemman ja nuoremman konstaapelin virassa antoivat enemmän kuin uskalsin unelmoida. Olen esimerkiksi saanut tehdä ennalta estävää työtä monikulttuurisesti kunniaan liittyvän väkivallan parissa sovitellen, tutustua poliisin tutkinnassa rikosprosessin sokkeloihin, oppia puolisotilaallisessa organisaatiossa tilannejohtamista maan kovimmilta, ollut mukana neuvottelemassa mielenosoituksissa ja seurannut miten radikalisoitumista ehkäistään sekä uhkaa arvioidaan. Olen nähnyt kentällä sen, mitä suuri osa siviileistä ei arjessaan koskaan kohtaa sekä saanut sukeltaa sinne kaikista syvimpään päätyyn, kun se kaikista lopullisin on päivittäin läsnä. Kaikesta tästä huolimatta tai enemmänkin siitä syystä ymmärrän ihmisyyden ja yhteiskunnan kerroksia paremmin kuin koskaan ja kohtaan ihmiset ihmisenä teoista huolimatta. Kyse on paljolti siitä hiljaisesta tiedosta, mitä rahalla tai kirjoista ei saa.

Komulainen aikoo tehdä jatkossa erilaisia projekteja ja toivoo olevansa mukana tekemässä rauhanomaisempaa maailmaa.

Lue myös: Kristiina Komulainen, 43, ei enää peittele harmaantumistaan, joka alkoi jo 25-vuotiaana: ”Kyllä, mun hiuksissa on mun oma väri”

Alla Komulaisen Instagram-julkaisu.

SUOSITUIMMAT