Rikostoimittaja Jarkko Sipilä, 57, on kuollut – ”Tiesi rikostutkinnasta monta kertaa enemmän kuin moni poliisi”


Suomen kenties tunnetuin rikostoimittaja sekä palkittu dekkarikirjailija Jarkko Sipilä on kuollut 57-vuotiaana. MTV Uutisten mukaan Sipilä nukkui rauhallisesti pois maanantaina aamupäivällä toissa viikonloppuna saamansa äkillisen sairauskohtauksen seurauksena. Koko MTV:n henkilökunta on järkyttynyt Sipilän äkillisestä poismenosta.

MTV Uutisissa 26 vuotta työskennellyt Sipilä teki suosittua Rikospaikka-ohjelmaa läheisen kollegansa Pekka Lehtisen kanssa vuodesta 2017 lähtien. Lehtinen kertoo muistokirjoituksessa, että kulunut viikko on ollut hänen työuransa raskain ja vaikein.

– Menetin aivan poikkeuksellisen hienon työkaverin, josta tuli erityisesti viime vuosina myös hyvä ystäväni, Lehtinen kirjoittaa.

– Jara oli lämmin ja huomaavainen ihminen. Hänellä oli iso sydän. Jaralle pystyi helposti kertomaan työhuolet ja mahdolliset muut huolensa. Hän osasi kuunnella ja tarvittaessa hän oli aina valmis auttamaan ja neuvomaan. 

Sipilää arvostettiin suuresti myös poliisien keskuudessa.

– No Jarkko otti kaikista asioista selvää, hän tiesi rikostutkinnasta monta kertaa enemmän kuin moni poliisi. Esimerkiksi dekkareista, jotka minäkin olen kaikki lukenut, paistaa sellainen asiantuntemus läpi, eläköitynyt rikosylikomisario Juha Rautaheimo, kertoo MTV:lle.

Surun murtama Lehtinen kertoo, että Sipilä haluaisi Rikospaikan jatkuvan, joten uutena työparina ohjelmassa aloittaa MTV Uutisten rikostoimituksen nykyinen päällikkö Tiia Palmén, josta tuli aiemmin tänä vuonna Sipilän seuraaja rikostoimituksen päällikkönä.

SUOSITUIMMAT