Kuluneen vuoden ärsyttävimmät asiat, jotka haluttaisiin sulkea ikuisiksi ajoiksi lukkojen taakse


Britit paljastivat tämän vuoden ärsyttävimmät asiat, jotka he haluaisivat sulkea ikuisiksi ajoiksi lukkojen taakse. Pätevät varmasti myös meihin suomalaisiin.

Hotels.com selvitti, mitkä asiat kyllästyttivät Brittejä vuoden 2020 aikana niin paljon, että he haluaisivat lukita ne Orwellimaiseen huoneeseen 101:een ja hävittää avaimen. Mitä tulee pandemioiden kaltaisiin tapahtumiin, kaikki näyttävät toimivan samalla tavalla, ja suuri osa heidän tilastoistaan heijastaa samaa, mitä me ajattelemme täällä Suomessa.

Vuosi 2020 oli useimmille meistä todellinen pannukakku, asuinpaikasta riippumatta. Isoa-Britanniaa on tänä vuonna pyyhkinyt Zoom-mokien ja banaanikakkuvimman aalto. Hotels.comin uusi tutkimus paljastaakin, mitä vuoden 2020 asioita britit haluaisivat jättää kerralla menneisyyteen ja lukita kuvitteelliseen hotellihuoneeseen numero 101, jonne maailman kamalimmat asiat varastoidaan.

Pahikset 

Muutamakin eri henkilö on päässyt tänä vuonna brittien vihalistalle. Lähes kolmasosa briteistä (28 %) on kyllästynyt ihmisiin, jotka eivät käytä kasvosuojaa oikein (ei, sen ei edelleenkään ole tarkoitus peittää silmiä), ja 14 prosenttia briteistä kohottelee kulmiaan hamstraajille… 72 wc-paperirullaa on yksinkertaisesti liioittelua. 

Donald Trump menestyi tänä vuonna edes jossain kisassa: yli kolmasosa briteistä (36 %) haluaisi sulkea hänet huoneeseen 101 ja heittää avaimen pois. Huonetovereikseen Trump saisi brittipoliitikot Dominic Cummingsin (31 %) ja Matt Hancockin (23 %). Nauttikaa huonepalvelusta, pojat! Britit eivät myöskään halua nähdä enää yhtäkään pääministerin klo 17 pressitilaisuutta (16 %).

Muutokset sanavarastoon 

Vuodesta 2020 on jäänyt elämään useita loppuun kulutettuja ilmauksia ja sanontoja, jotka eivät ainakaan ole olleet omiaan piristämään mieltä. Donald Trumpin seuraksi huoneeseen 101 toivotetaan muun muassa ”sosiaalinen etäisyys” (59 %), ”kuuden henkilön sääntö” (51 %), ”tartuntatasot” (50 %) ja moderni klassikko ”uusi normaali” (49 %). 

Siinä missä sana ”kupla” toi aiemmin mieleen saippuakuplat ja vaahtokylvyt, nyt lähes puolet vastaajista toivoo, ettei koko sanaa tarvitse kuulla tämän vuoden jälkeen enää koskaan. 

Ikävä lomamatkoja 

Ei varmaankaan yllätä, että myös peruuntuneet lomat halutaan ilomielin karkottaa huoneeseen 101 (28 %). Hotellielämällä on kuitenkin vielä toivoa, sillä lähes puolet briteistä kertoo odottavansa ensi vuoden lomamatkoja (47 %) – matkalaukku siis esiin ja pakkaamaan! 

Kun matkustusrajoitukset ensi vuonna helpottuvat, britit eivät silti halua matkustaa liian kauas kotoa: 43 prosenttia vastaajista suunnittelee suuntaavansa reissulle Eurooppaan. Aurinkovoide ja uimapuku on hyvä pitää käden ulottuvilla, sillä ulkomailla asuvien ystävien ja sukulaisten lisäksi (24 %) matkasuunnitelmia tehdään ensisijaisesti hiekkaa ja lämpöä ajatellen – 44 prosenttia vastaajista nimittäin haluaa rantalomalle vuonna 2021. 

– Vuosi 2020 on ollut todellinen pohjanoteeraus. Ei siis ihme, että huone 101 on pullollaan tämän vuoden ilmiöitä, joita kukaan ei halua enää koskaan nähdä tai kuulla. Halusimme antaa briteille mahdollisuuden heittää virtuaaliset hyvästit kuluvan vuoden kurjimmille asioille ja saada tilalle jotakin palkitsevaa. On siis aika juhlistaa tämän vuoden päättymistä ja alkaa suunnitella vuoden 2021 matkoja – toivottavasti kenenkään meidän ei tarvitse enää koskaan kuulla sanaa ’matkustusrajoitus’, kommentoi Emma Tagg, Hotels.comin Senior Global Brand Communications Manager.

Lähde: Hotels.com

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT