Lapualla kadonneen Rasmus Takaluoman etsinnöissä erikoinen käänne


16-vuotias Rasmus Takaluoma katosi Lapualla 12. marraskuuta viime vuonna. Viimeinen varma havainto nuorukaisesta tehtiin hotelli-ravintola Lapuanhovissa, jonne tämä oli päässyt sisään alaikäisyydestään huolimatta.

Yle uutisoi aiemmin, että poliisi ei olisi tallentanut ajoissa Lapuanhovin valvontakameravideota katoamisyöltä. Ensin paikalle oli tullut poliiseja, jotka eivät osanneet tallentaa videota.

Myöhemmin tallennusta oli yritetty uudelleen, mutta video oli jo ehtinyt kadota. Valvontakameratallenteet häviävät automaatttisesti tietyn ajan kuluttua.

Nyt poliisi tiedottaa epäilevänsä rikosta Takaluoman etsintöihin liittyen.

– Kadonneen nuoren etsinnöissä on tehty useita tietopyyntöjä eri toimijoille tutkinnan aikana. Yhden tietopyynnön osalta on alkuvuodesta aloitettu esitutkinta nimikkeellä niskoittelu poliisi vastaan. Tietopyynnön kohde oli ilmoittanut poliisille, ettei kyseistä tietoa ole tallennettu. Jälkeenpäin on selvinnyt, että tietoa oli tallennettu, poliisista kerrotaan.

Tiedotteessa todetaan, että tiedolla olisi todennäköisesti ollut merkitystä tutkinnan alkuvaiheissa etsintöjen ja tutkintatoimien kohdentamisessa.

Mikael Appel Pohjanmaan poliisista vahvistaa Ylelle, että tietopyyntö liittyy videotallenteeseen.

SUOSITUIMMAT