Leijonien ratkaisevan pudotuspelin kellonaika on selvillä


Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF pihtaili pitkään elintärkeiden puolivälieräotteluiden otteluparien kellonaikoja.

Tiedossa oli vain, että puolivälierät pelataan torstaina 3.6. klo 16.15 ja klo 20.15, kaksi ottelua molempina kellonaikoina. Kun Leijonat selvitti tiensä puolivälieriin voittamalla Kanadan voittolaukauskilpailussa, Suomen pelin kellonaika ja vastustaja eivät olleet tiedossa. Suomen vastustaja selvisi iltapelissä, kun Tšekki päihitti Slovakian, mutta ottelun kellonajasta ei ollut vieläkään tietoa. Vasta myöhään illalla asiaan tuli selvyys.

Suomi sijoittui B-lohkon kakkoseksi, joten se kohtaa torstaina klo 20.15 A-lohkon kolmosen Tšekin ratkaisevassa pudotuspelissä. Samaan aikaan A-lohkon voittaja Venäjä kohtaa B-lohkon nelosen Kanadan. Torstain kaksi muuta puolivälieräparia ovat klo 16.15. alkavissa otteluissa A-lohkon kakkonen Sveitsi ja B-lohkon kolmonen Saksa sekä B-lohkon voittaja USA ja A-lohkon nelonen Slovakia. Puolivälierien voittajat etenevät välieriin ja häviäjien kisat päättyvät.

Välierät pelataan lauantaina. Jos Suomi voittaa torstai-iltana Tšekin, se kohtaa oletettavasti samaan aikaan pelattavan Kanada-Venäjä-ottelun voittajan lauantaina joko klo 14.15 tai 18.15. Ottelupareja ja pelien järjestyksiä ei ole taaskaan ilmoitettu.

Jos Suomi onnistuu voittamaan torstaina Tšekin ja lauantaina Kanadan tai Venäjän, se pääsee mitalipeleihin, jotka pelataan sunnuntaina 6.6. Pronssiottelu alkaa klo 15.15. ja finaali 20.15.

Latvian MM-kisojen tunnelman kannalta oli hienoa, että tiistaista lähtien rajoitettu määrä yleisöä pääsi katsomaan pelejä. Latvia kuitenkin hävisi ensimmäisessä yleisö-ottelussaan Saksalle ja putosi kisoista.

Kuva: C More

Exit mobile version