Leijonille nihkeä alku kauteen – kääntyykö kurssi Ruotsia vastaan? Katso ottelu täältä


Suomi avasi kauden torstaina Karjala-turnauksessa. Muut osallistujamaat ovat Sveitsi, Ruotsi ja Tsekki. Leijonamiehistössä on tuttuun tapaan kauden tähänastisia onnistujia vanhojen konkareiden lisäksi, mutta tuloksellisesti ensimmäiset ottelut ovat sujuneet nihkeästi.

Torstain avausottelussa Sveitsiä vastaan Jere Innala ja Jere Karjalainen onnistuivat maaliteossa. Sveitsiläiset olivat kuitenkin parempia rangaistuslaukauskilpailun jälkeen, loppulukemien ollessa 3–2. Jori Lehterä onnistui rankkareissa ainoana leijonamiehistöstä. Laukausten perusteella käkikellomaa hallitsi peliä, vaikka muut tilastot olivat tasaisia.

Lauantaina Tsekki puolestaan antoi Kari Jalosen johdolla oivan näytteen Leijonille, miten puolustetaan viisikkona ja isketään vastaiskuilla maaleja. 2–5-tappion lisäksi jobinpostia tuli Waltteri Merelän loukkaantumisen myötä. Merelä loukkaantui pahannäköisesti tsekkipelaajan luistimen viillettyä ammottavan haavan leijonahyökkääjän ranteeseen.

Leijonien ottelut näet suorana Discovery+ -palvelussa. Lähetyksiin kuuluvat myös puolen tunnin studio-osuudet ennen otteluiden alkua.

Alla video Merelän loukkaantumisesta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Suomalaisista Tsekki-ottelussa maalinteossa onnistuivat Jerry Turkulainen ja Joose Antonen. Etenkin Antosen ylivoimalla laukoma 2–4-maali oli komeaa katseltavaa, Kookoo-hyökkääjän täräyttäessä suoraan syötöstä aivan tolpan juureen. Harmittavasti heti kavennuksen jälkeen Tsekki iski ylivoimahyökkäyksestä itsensä uudelleen kolmen maalin johtoon ja kunnollista kiriä ei tämän jälkeen syntynyt.

Leijonilla on kasvojen pesun paikka, kun joukkue kohtaa isänpäivänä perinteisesti Ruotsin, jolla on alla kaksi voittoa Tsekistä ja Sveitsistä – jälkimmäinen tosin vasta jatkoajan jälkeen.

Vaikka kauden tässä vaiheessa kokeillaan parhaiten onnistuneita pelaajia maajoukkueessa ja monet pelaajat pelaavat yhdessä ensi kertaa, niin kolmannessa ottelussa voidaan jo nähdä merkkejä paremmasta. Kaukaloon voi siis odottaa sisuuntuneita suomalaisia, jotka haastavat ruotsalaiset toden teolla.

Maajoukkueen otteluita voi seurata Discovery+ -palvelussa, EHT-otteluiden jatkuessa vuorollaan kunkin osallistujamaan kotikentällä.

Suomi – Ruotsi -ottelu alkaa sunnuntaina kello 16.30.

SUOSITUIMMAT